Democratii nu si-au trimis reprezentanti la dezbaterea de la Palatul Victoria, lasandu-l pe Tariceanu sa gaseasca solutii pentru deblocarea situatiei din Parlament impreuna cu PSD si PRM. Din partea coalitiei, au fost prezenti liderii PNL, PC si UDMR
Democratii nu si-au trimis reprezentanti la dezbaterea de la Palatul Victoria, lasandu-l pe Tariceanu sa gaseasca solutii pentru deblocarea situatiei din Parlament impreuna cu PSD si PRM. Din partea coalitiei, au fost prezenti liderii PNL, PC si UDMR.
PD a incercat sa isi justifice absenta prin faptul ca "se consulta permanent si pe orice subiect cu PNL".
Explicatia a fost data publicitatii prin intermediul unui comunicat, invatat foarte bine si de parlamentarii democrati. "Emil Boc si Calin Popescu Tariceanu au avut foarte recent consultari cu privire la punctul de vedere al Aliantei D.A. asupra prioritatilor legislative necesare integrarii Romaniei in Uniunea Europeana, iar prezenta fizica a reprezentantilor PD la consultarile de la sediul Guvernului nu a fost posibila din motive absolut obiective".
Acesta a fost raspunsul dat de mai multi parlamentari PD, la intrebarea de ce au lipsit de la consultarile cu Tariceanu.
Surse parlamentare sustin insa ca liderii PD nici nu au dorit sa fie prezenti la intalnire. Ei au protestat astfel, nemultumiti fiind de faptul ca premierul a convocat o intalnire cu partidele parlamentare joi, desi stia ca presedintele Traian Basescu organizeaza consultari cu partidele sambata, la Palatul Cotroceni. In plus, de eschivarea liderilor PD nu ar fi strain nici presedintele Basescu.
In plus, diferenta de opinii intre cele doua formatiuni poate fi constatata si din faptul ca PD sustine propunerea presedintelui privind Parlamentul unicameral, in timp ce liberalii au decis sa o respinga. Iar la intalnirea de la Cotroceni au decis sa se duca separat, unii astazi, ceilalti maine.
Seful statului s-a delimitat insa ieri de actiunea democratilor, declarand ca nu este deranjat de faptul ca premierul Calin Popescu Tariceanu are consultari la Palatul Victoria cu reprezentantii partidelor parlamentare. "Cum sa fiu deranjat? Cred ca orice intalnire este foarte buna. Orice intalnire este o contributie la intelegerea realitatilor", a spus Basescu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.