Ministerul Sanatatii a anulat o licitatie valabila ce a avut ca obiect acordarea tichetelor de masa angajatilor din unitatile sanitare din vestul tarii. Firma castigatoare a fost scoasa din schema ministerului si inlocuita cu societatea familiei se

Ministerul Sanatatii a anulat o licitatie valabila ce a avut ca obiect acordarea tichetelor de masa angajatilor din unitatile sanitare din vestul tarii.
Firma castigatoare a fost scoasa din schema
ministerului si inlocuita cu societatea familiei senatorului UDMR Verestoy Attila. De ce si cum? Raspunsurile la aceste intrebari tradeaza un sambure de coruptie
in sanul Guvernului.

Joi, Biroul de Presa al Ministerului Sanatatii a emis un comunicat prin care reprezentantii institutiei conduse de Eugen Nicolaescu resping acuzatiile referitoare la incorectitudinea licitatiei, acestia sustinand ca ""a fost respectata intru totul legislatia achizitiilor publice"". Mai mult, ministrul Nicolaescu considera drept ""incalificabila"" atitudinea conducerii firmei castigatoare, in conditiile in care Tichet Plus SRL ""este cea care nu a respectat conditiile de licitatie"". In sprijinul acestei afirmatii, Nicolaescu sustine ca sindicatele au cerut ministerului anularea licitatiei si rezilierea contractului cu aceasta societate pe motiv ca ar fi fost nemultumite de colaborare.

VERIFICARILE ""DIN TEREN"". In fapt, din comunicat reiese ca anularea contractului cu SC Tichet Plus SRL s-a datorat reclamatiilor venite din partea mai multor spitale din judetele Alba, Brasov, Sibiu, Covasna, Harghita si Mures. Motivele: ""Numar de magazine declarate pe proprie raspundere in oferta firmei, dar care nu aveau, de fapt, contracte cu aceasta, mai multe magazine care figureaza la aceeasi adresa ori care au alt profil"". Ministerul ne ofera chiar si exemple, ""verificate in teren"". Astfel, ""s-a constatat ca unitatile declarate aveau cu totul alt profil decat cel alimentar, comercializand piese auto, obiecte de imbracaminte, cosmetice sau produse pentru animale"". De asemenea, la cateva adrese din judetul Sibiu ""au fost gasite chioscuri de presa ale Rodipet, iar zona rurala a judetului Covasna era neacoperita"". Drept urmare, luand in considerare plangerile venite din partea sindicatelor si respectandu-se legislatia ""fara a se tine cont de alte criterii"", ministerul a decis ""rezilierea contractului cu Tichet Plus SRL si acordarea acestuia urmatoarei firme clasate"", adica taman firma controlata de senatorul UDMR Verestoy Attila, Hungastro SA.

CLICK PENTRU A MARI


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.