Linde Gaz a inaugurat, miercuri, o fabrica moderna de separare a aerului la Ramnicu Valcea. Peste 100 de parteneri cheie ai Linde au participat la lansarea unei investitii in valoare de 25 de milioane de euro, functionala la mai putin de doi ani de l
Linde Gaz a inaugurat, miercuri, o fabrica moderna de separare a aerului la Ramnicu Valcea. Peste 100 de parteneri cheie ai Linde au participat la lansarea unei investitii in valoare de 25 de milioane de euro, functionala la mai putin de doi ani de la demararea constructiei.
Noua fabrica va produce oxigen, azot si argon lichid la capacitate de peste 500 de tone zilnic, in conditii de maxima securitate.
"In general, instalatiile industriale prezinta un pericol latent pentru zona in care sunt construite, dar acest pericol este minimal. Noi nu procesam, nu stocam materiale inflamabile sau explozibile", a declarat Aldo Belloni, director executiv al grupului german Linde AG. Beneficiarul principal al acestor produse va fi Oltchim Ramnicu Valcea, insa nivelul de gaze produse de fabrica va fi suficient pentru a acoperi si o parte din necesarul pietei interne de gaze lichefiate, inclusiv gaze medicinale pentru sectorul sanitar. "In prezent, 40% din productia fabricii este consumata de Oltchim, dar dupa sase luni vom consuma peste 50 la suta, iar intr-un an vom ajunge sa consumam peste 70% din productia de oxigen a fabricii", a declarat Constantin Roibu, directorul general al societatii valcene. Prin punerea in functiune a acestei fabrici vor fi create si noi locuri de munca ocupate integral de personalul din zona. "In prezent, Linde Gaz are peste 400 de angajati in Romania. Suntem multumiti de profesionalismul lor", a mai spus Aldo Belloni. Linde si Oltchim sunt partenere in domeniul productiei de gaze industriale de mai bine de 30 de ani. Inca de la infiintarea combinatului chimic, Linde AG a furnizat instalatiile de producere a gazelor industriale, aflate in spatele noii fabrici, si care au fost oprite incepand de miercuri. In anul 2000, Linde Gaz a inaugurat, tot la Ramnicu Valcea, in incinta combinatului chimic, o instalatie de hidrogen. Constantin Roibu a precizat ca cele doua firme intentioneaza, de asemenea, sa deschida si o fabrica de purificare a dioxidului de carbon.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.