Proiectul legii minoritatilor va intra in dezbaterea plenului Senatului incepand de luni, 26 septembrie. Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, a explicat ca daca in decursul zilelor de luni si marti dezbaterile asupra acestui proiect de lege nu v
Proiectul legii minoritatilor va intra in dezbaterea plenului Senatului incepand de luni, 26 septembrie. Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, a explicat ca daca in decursul zilelor de luni si marti dezbaterile asupra acestui proiect de lege nu vor fi finalizate, se va supune aprobarii plenului ca termenul limita pentru adoptare (27 septembrie) sa fie prelungit de la 45 de zile la 60 de zile, evitandu-se astfel aprobarea tacita. El a adaugat ca termenul limita acordat comisiei juridice si comisiei pentru drepturile omului, sesizate pe fond cu acest proiect de lege, pentru intocmirea rapoartelor este joi 22 septembrie, intrucat ca proiectul legii minoritatilor nu reprezinta o prioritate pentru integrarea in Uniunea Europeana. In urma cu cateva zile, senatorii PRM au acuzat cele doua comisii conduse de senatori UDMR (comisia juridica - presedinte Peter Eckstein Kovacs si comisia pentru drepturile omului - Gyorgy Frunda) ca taraganeaza intocmirea rapoartelor astfel incat sa se intre in procedura aprobarii tacite si sa nu fie luate in considerare cele aproximativ 200 de amendamente formulate de senatorii PRM. Presedintele Senatului a afirmat ca aceasta problema a fost ridicata si in Biroul Permanent, dar a precizat ca la comisia juridica sunt numeroase proiecte de analizat si, in consecinta, "este greu de acuzat" in acest sens.
Proiectul, depus la Senat la finalul legislaturii trecute, a fost contestat de catre reprezentantii PRM. In conditiile in care numai senatorul Gheorghe Funar a depus amendamente pentru fiecare dintre articolele textului initial, discutiile pe marginea acestei initiative legislative s-ar putea prelungi mai multe zile. Adoptarea unei Legi a minoritatilor este una dintre prioritatile legislative ale UDMR.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.