persoanele care ar putea sa o ajute sa rezolve problema fiului ei. "Totul a inceput anul trecut, cand fiul meu a fost acuzat ca trage jaluzelele din clasa pe timpul pauzei sau ca a furat echipamentul de sport al unui coleg, dar el plange si spune ca
persoanele care ar putea sa o ajute sa rezolve problema fiului ei. "Totul a inceput anul trecut, cand fiul meu a fost acuzat ca trage jaluzelele din clasa pe timpul pauzei sau ca a furat echipamentul de sport al unui coleg, dar el plange si spune ca nici nu a fost in apropiere si ca nu stie nimic. invatatoarea i-a mai reprosat ca nu aranjeaza manualele la liniuta de la marginea bancii si ca i-a strigat unui coleg ca este prost. Pentru toate astea i-a propus scaderea notei la purtare. Eu am sarit in ajutorul fiului meu, am vrut sa particip la sedinta in care urma sa se ia aceasta decizie, iar invatatoarea mi-a strigat ca nu am ce cauta, pentru ca sunt moldoveanca", ne-a declarat Paraschiva Moraru.
Pana sa devina elev la Colegiul Romano-Catolic "Sf. Iosif" din Capitala, Anthonius a fost apreciat de educatori, invatatori si director ca un scolar din categoria "copiilor supradotati", "un copil exceptional", "un elev exemplar", un "campion al lecturilor" etc. Mai mult, aceeasi invatatoare care ii face acum zile negre pustiului i-a dat numai calificative de "foarte bine", mai putin media la Purtare.
Mama lui Anthonius crede ca din pricina ei se intampla toate aceste nedreptati. "Poate pentru ca mi-am aparat fiul, de aceea se poarta astfel cu el. Dar care mama nu ar face la fel?", ne-a spus Paraschiva.
in a treia zi de la deschiderea anului scolar, Anthonius a fost mutat din clasa unde invata limba germana, la o clasa cu ore de limba engleza, astfel incat invatatoarea era schimbata. "Nu doresc sa fie mutat Anthonius si nici el nu vrea pentru ca are prieteni multi printre colegi. Mi-au spus ca daca nu-mi convine, sa-l mut la alta scoala. Ba, mi-au si scris printr-o adresa oficiala sa schimb scoala", a mai spus Paraschiva.
Inspectoratul scolar Bucuresti a "luat foc" cand a auzit cate nereguli se intampla in cazul acestui pusti de 9 ani. "Au fost incalcate drepturile copilului in mod flagrant. scoala este obligata sa-i asigure accesul la educatie si la studiul limbii straine. in plus, nici nu se poate justifica in vreun fel ca nu este primit la cursuri in clasa in care a invatat pana acum. Copilul poate sa mearga la scoala imediat, iar noi vom ancheta astazi (n.r. ieri) ce se intampla acolo, pentru ca drepturile copilului au fost grav incalcate", ne-a declarat Daniela Nedelcu, inspectorul scolar.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.