Senatorul PNL, Nicolae Vlad Popa ar putea fi exclus din partid pentru simplul motiv ca l-a deranjat pe Aristotel Cancescu, presedintele Consiliului Judetean Brasov. Potrivit unor surse din partid, Cancescu s-ar fi plans vicepresedintelui partidului,
Senatorul PNL, Nicolae Vlad Popa ar putea fi exclus din partid pentru simplul motiv ca l-a deranjat pe Aristotel Cancescu, presedintele Consiliului Judetean Brasov. Potrivit unor surse din partid, Cancescu s-ar fi plans vicepresedintelui partidului, Dan Radu Rusanu, de "desele atacuri" la care este supus de Popa si a cerut sanctionarea senatorului PNL. Aceleasi surse au spus ca Rusanu s-ar fi dus chiar la presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu pentru a-i cere excluderea lui Popa din partid. Contactat telefonic, Rusanu a recunoscut ca liberalii vor analiza saptamana viitoare, in Biroul Permanent Central al PNL, care va fi viitorul politic al lui Popa in partid. El a sustinut ca senatorul liberal, in calitatea sa de membru de partid, l-a atacat in mod repetat pe colegul sau, Aristotel Cancescu, lucru interzis in statutul PNL. Supararea lui Cancescu a fost pricinuita de o declaratie a lui Popa prin care acesta a anuntat ca va promova o initiativa legislativa de trecere a anumitor obiective din patrimoniul judetului Brasov in patrimoniul municipiului. Popa a sustinut ca Cetatea, Cetatuia, Baza sportiva Olimpia, sunt cateva dintre obiectivele care apartin de drept municipiului si au fost trecute abuziv in patrimoniul judetean. Daca propunerea s-ar concretiza, Popa i-ar lua de sub nas presedintelui Consiliului Judetean Brasov cateva din aceste obiective. Interesanta este insa si unitatea de masura pe care o aplica conducerea PNL: Popa ar putea fi exclus din partid doar pentru o intentie, in timp ce, in cazul lui Cancescu care a mers mana-n mana cu PSD s-a aplicat doar o simpla actiune. Cancescu a facut parte dintre cei noua presedinti, vicepresedinti si functionari ai consiliilor judetene, membri ai partidelor Coalitiei, care au semnat, in august, alaturi de pesedisti un document impotriva modificarii Legii administratiei publice locale. Or, amendarea acestui act normativ este chiar unul din punctele stabilite in Calendarul de actiuni al Coalitiei guvernamentale. (R.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.