Trecerea Departamentului pentru Romanii de Pretutindeni (DRP) din subordinea prim-ministrului in subordinea Ministerului Afacerilor Externe (MAE) a fost calificata drept o greseala de seful de stat roman, Traian Basescu, cu ocazia intrevederii avute,
Trecerea Departamentului pentru Romanii de Pretutindeni (DRP) din subordinea prim-ministrului in subordinea Ministerului Afacerilor Externe (MAE) a fost calificata drept o greseala de seful de stat roman, Traian Basescu, cu ocazia intrevederii avute, la finalul saptamanii trecute, cu reprezentantii unor importante organizatii romanesti din statele de pe coasta de vest a SUA, transmite Romanian Global News. Presedintele Basescu a promis, totodata, o implicare mai activa in rezolvarea situatiei Departamentului, asigurandu-i pe participantii la discutie ca este la curent cu toate problemele comunitatii romanesti din strainatate. "In cadrul intalnirii cu diaspora din Detroit am facut un apel public la romanii din SUA sa se stranga la un loc, sa formeze o structura care sa-i reprezinte la nivelul SUA, in dialogul cu autoritatile federale, pentru ca minoritatea romana din America sa poata fi bine sustinuta, atat in relatia cu politicienii de acolo, cat si in relatia cu administratia locala", a declarat Basescu, la intoarcere in tara, asupra vizitei din SUA.
Terorismul, o problema nerezolvata la ONU
Summitul Organizatiei Natiunilor Unite (ONU), desfasurat, saptamana trecuta, la New York, nu a reusit sa ofere o definitie terorismului, a declarat, sambata, presedintele Traian Basescu, la intoarcerea din SUA. "Am spus ca terorismul a devenit o ideologie si ca trebuie sa plecam de la aceasta realitate. Faptul ca la aceasta reuniune nu s-a ajuns la o definitie a terorismului este o intarziere in gasirea formulelor de interventie contra cauzelor terorismului, in conditiile in care acum se lupta impotriva efectelor acestui fenomen", a explicat seful statului, citat de Mediafax. "Trebuie foarte multa grija in definirea terorismului", a avertizat presedintele Basescu. In interventia sustinuta in fata Consiliului de Securitate al ONU, seful de stat roman a prezentat pozitia Romaniei fata de terorism, detaliind, totodata, obiectivele Romaniei pentru perioada in care va detine presedintia organismului. "Ne propunem sa reusim finalizarea unei solutii pentru Kosovo", a precizat seful statului cu privire la obiectivele Romaniei in cadrul Consiliului de Securitate. "ONU nu ia mereu deciziile corecte cu privire la zone de conflict", a explicat Basescu, precizand ca una dintre recomandarile sale a fost ca Organizata sa "ia mai mult in considerare organizatiile regionale care au capacitate de interventie in timp util". Cu ocazia reuniunii de la New York, presedintele Basescu a avut o serie de intalniri bilaterale cu secretarul general al ONU, Kofi Annan, presedintele Ungariei, Laszlo Solyom, premierul Turciei, Recep Tayyip Erdogan, presedintele Finlandei, Tarja Halonen, premierul Thailandei, Thaksin Shinawatra, precum si cu alti oficiali. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.