Sistemul electronic de achizitii publice "www.e-licitatie.ro", operat de Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei (IGCTI), precum si experienta de implementare a acestuia, ar putea deveni un exemplu pentru regiunea Europei d
Sistemul electronic de achizitii publice "www.e-licitatie.ro", operat de Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei (IGCTI), precum si experienta de implementare a acestuia, ar putea deveni un exemplu pentru regiunea Europei de Sud-Est, a declarat Michael Mozur, adjunctul Coordonatorului Special al Pactului de Stabilitate pentru Europa de Sud-Est. Mozur s-a intalnit cu Catalin Marinescu, presedintele IGCTI si cu echipa care a implementat proiectul pentru a discuta Initiativa Pactului de Stabilitate pentru Europa de Sud-Est prin care se incearca integrarea completa a regiunii la era informationala pentru a nu suferi un "decalaj digital" de Europa si de restul lumii. In acest sens, Mozur s-a aratat interesat de experienta Romaniei pentru a vedea masura in care acest proiect poate fi promovat in tari ca Bosnia, Croatia, Macedonia sau Republica Moldova. Sistemul "www.e-licitatie.ro" nu se afla la prima recunoastere internationala. In aceste zile o echipa a IGCTI se afla la Bruxelles unde prezinta varianta extinsa a proiectului care a fost selectat in finala de la Manchester a concursului e-Europe Awards 2005, organizat de Institutul European pentru Administratie Publica si sustinut de Comisia Europeana. Sistemul a fost selectat din 234 de proiecte. De la lansare, in 2002, si pana la sfarsitul semestrului I al acestui an, sistemul e-licitatie a efectuat 471.553 de tranzactii electronice. La sfarsitul perioadei mentionate, prin intermediul sistemului s-au eliberat 4364 certificate digitale. Utilizatorii sistemului au economisit de la lansare 6238,480 miliarde de lei. (M.C.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.