Nici o victorie nu obtinuse Dinamo in fata echipelor engleze, iar rezultatele in confruntarile europene din ultimii ani, cu exceptia Sahtar Donetk, nu erau incurajatoare, mai ales ca in "Groapa" sosea Everton, locul patru in sezonul trecut de Premier
Nici o victorie nu obtinuse Dinamo in fata echipelor engleze, iar rezultatele in confruntarile europene din ultimii ani, cu exceptia Sahtar Donetk, nu erau incurajatoare, mai ales ca in "Groapa" sosea Everton, locul patru in sezonul trecut de Premier League. Prima repriza a confirmat pe deplin temerile pesi-mistilor. "Cainii rosii" au inceput timorat, extrem de respectuosi cu un adversar care nu a asteptat prea mult pentru a controla jocul, indeosebi centrul terenului. Prima faza, cat de cat mai legata a dinamovistilor a adus si primul gol. Petre l-a depasit pe Valente, a centrat in fata portii, iar golgeterul Niculescu a inscris cu o lovitura de cap plasata din imediata apropiere a unui bocanc advers. Englezii si-au continuat jocul bun si au egalat la doar doua minute, dupa o faza tipic insulara. Davies centreaza, Gaev pare legat de linia portii si Yobo inscrie cu capul, restabilind un echilibru firesc. Dupa pauza, Dinamo a iesit complet schimbata. Incisivitatea si agresivitatea au devenit cuvinte de ordine la centrul terenului, acolo unde Plesan, dar mai ales Margaritescu, au recuperat multe mingi pe care le-au distribuit spre Zicu si Niculescu. In urma unei astfel de faze a reusit Dinamo sa preia conducerea. "Claugol" s-a debarasat de un adversar si a centrat spre Zicu, care a deviat perfect spre poarta lui Martin. Spre lauda lor, "cainii" nu s-au domolit si au mai punctat de trei ori: Petre, jucatorul "stigmatizat" de Ioan Becali dupa prestatia la Nationala, si Bratu, care l-a inlocuit pe Niculescu (disjunctie a umarului), de doua ori, stabilind rezultatul final. Dupa terminarea partidei, fanii dinamovisti l-au salutat pe presedintele Becali, intrebandu-l ce nota acorda echipei, dupa ce catalogase cu nota 6,5 jocul echipei, si, in acelasi timp, l-au indemnat sa nu mai vanda jucatori. Euforia la tribuna oficiala era prea mare insa pentru ca asemenea probleme sa fie luate in serios. Cristi Borcea a renuntat la cravata si a incercat un dans, intrerupt, din fericire, rapid, iar ceilalti oficiaili se felicitau intre ei.
Fanii englezi, daramati
Cu Niculescu revenit la stadion, dupa o scurta vizita la Spitalul de Urgenta, "cainii" au inceput sarbatoarea alaturi de fani. Pe langa obisnuitele cantece de bucurie, nu a fost uitata nici rivala Steaua, pe care Dinamo o va intalni maine in campionat. Petrecerea a continuat apoi, fara jucatori, pe strazile Bucurestiului, masini cu claxoanele la maximum si cu steaguri alb-rosii, putand fi vazute tarziu in noapte. In alta ordine de ide, cei 1200 de suporteri ai lui Everton, care au facut deplasarea la Bucuresti s-au aratat extrem de afectati de prestatia favoritilor. Cea mai severa infrangere in competitiile europene din istoria clubului nu a putut fi digerata nici macar la adapostul litrilor de bere consumati. "Sunt socat. Ne cerem scuze fata de fani", s-a limitat sa declare capitanul David Weir, insa dupa masacrul din "Groapa" si cinci infrangeri din sase meciuri in campionat relatiile nu se anunta foarte prietenoase intre cele doua parti. (N.G.)
DINAMO - EVERTON 5-1 (1-1)
Au marcat: CL. NICULESCU (27), ZICU (51), FL. PETRE (70), FL. BRATU (75, 90) / YOBO (29)
Stadion: "Dinamo"; spectatori: 12.000.
DINAMO: Gaev - L. Goian, Tamas, Moti, Pulhac - Fl. Petre (84 Galamaz), Margaritescu, Plesan (80 Vl. Munteanu) - Grigorie - Cl. Niculescu (60 Fl. Bratu), Zicu. Antrenor: Ioan Andone.
EVERTON: Martyn - Hibbert, Weir, Yobo, Valente - Davies (73 Kilbane), Cahill, Osman, P. Neville - McFadden (79 Ferguson), Bent. Antrenor: David Moyes.
Cartonase galbene: Goian (35), Grigorie (36) / Cahill (34), Bent (65).
Au arbitrat: G. Paparesta - A. Stagnoli, F. Luciano - toti din Italia.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.