Reforma achizitiilor publice din Romania va fi supervizata de un nou organism infiintat in luna iulie 2005, Autoritatea Nationala pentru Achizitii Publice care va deveni operativa in luna octombrie. "Aceasta autoritate va avea o sarcina extrem de imp
Reforma achizitiilor publice din Romania va fi supervizata de un nou organism infiintat in luna iulie 2005, Autoritatea Nationala pentru Achizitii Publice care va deveni operativa in luna octombrie. "Aceasta autoritate va avea o sarcina extrem de importanta, mai ales ca Romania trebuie sa fie atenta, in asa fel incat sa nu fie activate clauzele de salvgardare, care vizeaza tocmai achizitiile publice si ajutorul de stat", a declarat joi consilierul de preaderare pentru concurenta, Aurelio La Torre, cu ocazia unui seminar pe tema principalelor evolutii ale Romaniei in domeniul concurentei si licitatiilor publice, organizat de Consiliul Concurentei. Noul organism va avea 125 de angajati, provenind, in principal, din doua directii din Ministerul Finantelor Publice si Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT). La Torre a subliniat ca domeniul achizitiilor publice constituie unul din cele mai importante domenii la care Romania trebuie sa lucreze inaintea aderarii la Uniunea Europeana. Principala problema o reprezinta multitudinea de sectoare in care Consiliul Concurentei nu se poate implica deoarece sunt exceptate de la reglementarile legii privind achizitiile publice. (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.