mama s-a ocupat numai de noi, greu, nu aveam nici un venit, decat cel de la primaria din Calugareni. Mama se chinuia mult cu noi, traiam la tara, iarna spargea lemne ca un barbat. Pana intr-o zi cand maicuta mea a cedat fizic si psihic, s-a imbolnavi
mama s-a ocupat numai de noi, greu, nu aveam nici un venit, decat cel de la primaria din Calugareni. Mama se chinuia mult cu noi, traiam la tara, iarna spargea lemne ca un barbat. Pana intr-o zi cand maicuta mea a cedat fizic si psihic, s-a imbolnavit rau de la atata durere si saracie. Cand mama a fost dusa la spital intr-o stare grava, bunicii si-au intrerupt serviciul si au cerut somaj si ne-au luat la ei in com. 1 Decembrie, sat Copaceni, jud. Ilfov. in anul 2004, intr-o noapte, maicuta noastra a murit in chinuri groaznice. Am ramas singuri, doar cu bunicii. Au urmat zile grele, trei copii orfani si doi bunici bolnavi si cu inimile zdrobite. Bunica s-a imbolnavit de diabet pe sistem nervos, are 54 de ani, face insulina si a fost operata de mai multe ori la picioare, i-au amputat cateva degete. Situatia noastra s-a agravat iar. Eu si fratiorii mei nu mai dormim in aceeasi camera, nu ne mai jucam si ne vedem rar. Pe surioara mea Iuliana, care are 8 ani, a luat-o sora mamei mai mica, pe mine m-a luat sora mamei mai mare, iar fratiorul meu mijlociu Emanuel, care are 12 ani, a ramas cu bunicii. Sunt nopti cand mi-e dor sa-i vad dormind langa mine, dar nu cred ca mai este posibil. Daca bunica ar fi avut ceva bani si ar fi fost sanatoasa, dar sunt saraci, bolnavi si neputinciosi. Singurul meu vis este sa locuiesc cu bunicii si fratii mei la un loc, dar bunicii mei nu au bani, casa lor s-a subrezit, ploile din ultima perioada i-au distrus tigla. Vine iarna, bani de lemne nu au, daca as fi fost mai mare sa pot munci sa castig bani sa-i ajut eu pe bunicii mei, dar am doar 13 ani si noua luni, mai am de invatat, sunt in clasa a VIII-a. Am apelat la dumneavoastra cu speranta ca ne veti ajuta sa fim iar impreuna toti trei.
Titu Aurel, comuna 1 Decembrie


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.