Ion Lucian, directorul Teatrului de copii Excelsior a declarat ca actualul sediu al teatrului va fi demolat, cel mai probabil in jurul datei de 20 septembrie, pentru ca o firma din Israel sa ridice pe acel amplasament o cladire de birouri ce va gazdu
Ion Lucian, directorul Teatrului de copii Excelsior a declarat ca actualul sediu al teatrului va fi demolat, cel mai probabil in jurul datei de 20 septembrie, pentru ca o firma din Israel sa ridice pe acel amplasament o cladire de birouri ce va gazdui si teatrul de copii. Lucrarile de constructie la noul imobil sunt prevazute sa dureze 24 de luni, timp in care teatrul va fi chirias intr-o casa apartinand constructorului.
Excelsior nu isi va intrerupe total activitatea in aceasta perioada, ci va mai juca la Palatul Copiilor si in alte teatre din Bucuresti. De pilda, cea dintai premiera a stagiunii, "In lupta cu Ta-Ga-Ta", va fi gazduita de Nottara in prima saptamana din octombrie.
In locul imobilului de langa Ministerul Sanatatii, se va inalta o contructie de 11 etaje, din care parterul si etajele 1 si 2 vor reveni teatrului.
Investitor este compania Ashtrom, care a i-a propus lui Ion Lucian acordarea unui imprumut de 400.000 de dolari pentru utilarea salii de spectacole in momentul in care aceasta va fi gata. Luna trecuta, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat asocierea intre municipalitate si societatea A B Investitii si Constructii, reprezentantul firmei Ashtrom, "in vederea realizarii si exploatarii unui complex multifunctional in Str. Academiei nr. 28-30". "Pe toata durata existentei constructiei, aceasta se va afla in proprietatea municipalitatii", a declarat Marius Paunita, directorul Directiei de Cultura, care a adaugat ca municipalitatea nu va contribui financiar la constructie, ci doar pune la dispozitie terenul.
Potrivit lui Ion Lucian, cel care a fondat Teatrul Excelsior in 1990, investitorul a pus in banca 12 milioane de dolari pentru aceasta constructie inca de acum sase ani, dar, "desi trei Consilii Generale au aprobat investitia, ea nu s-a pus in practica pana acum". "Nu exista explicatie pentru tergiversare. Doar birocratia romaneasca", a comentat el.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.