Senatorii din Comisia juridica au aprobat, marti, o initiativa legislativa care prevede transferul Registrului Comertului in subordinea Camerelor de Comert si Industrie, a declarat parlamentarul liberal Nicolae Vlad Popa.
El a explicat ca memb
Senatorii din Comisia juridica au aprobat, marti, o initiativa legislativa care prevede transferul Registrului Comertului in subordinea Camerelor de Comert si Industrie, a declarat parlamentarul liberal Nicolae Vlad Popa.
El a explicat ca membrii Comisiei au intocmit raport favorabil, fiind inregistrate numai doua voturi impotriva. Initiativa legislativa privind Camerele de Comert si Industrie apartine parlamentarilor PNL Viorel Arion si Ovidiu Silaghi.
Proiectul de act normativ a fost depus in martie, la Senat, dar a primit aviz negativ din partea Guvernului. Reprezentantii Camerelor de Comert si Industrie au depus, la acest proiect, peste 40 de amendamente referitoare la modul de organizare si functionare a acestor institutii. In prezent, Registrul Comertului se afla in subordinea Ministerului Justitiei.
Senatorii din Comisia juridica au intocmit raport pozitiv si la proiectul de lege care prevede ca Autoritatea Nationala de Control sa intre in subordinea primului-ministru.
"Nu este o decizie definitiva. Este un prim pas, insa unul urias pentru noi", a declarat, pentru Curierul National, Cornelia Rotaru, director general executiv al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR).
"Exista o pozitie a Ministerului Justitiei, unde se afla in prezent Registrul Comertului, si una a Camerei de Comert care a creat aceasta institutie, si care isi revendica, in continuare, dreptul asupra acesteia", a precizat directorul general executiv al CCIR. In 1998, Registrul de Comert era apreciat de secretarul general al Camerelor de Comert Europene (Eurochambres) drept unul dintre cele mai eficiente modele, a afirmat Cornelia Rotaru. "O Camera care reprezinta interesele comerciantilor este normal sa aiba si o evidenta a acestora. Inainte, reuseam sa facem anumite studii pe care le puneam la dispozitia mediului de afaceri, acum, insa, accesul la informatii este contra-cost, astfel incat nu ne mai permitem acest lucru.
Salutam aceasta decizie a Comisiei juridice a Senatului si speram ca judecata celor doua Camere sa aprecieze corect rolul Camerelor de Comert in crearea Registrului Comertului si sa decida intoarcerea acestuia la institutia care l-a creat", a precizat directorul general executiv al CCIR.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.