Parchetul General a infirmat raportul Consiliului Superior al Magistraturii in cazul procurorului George Muscalu legat de dosarul "Cocaina pentru VIP-uri". Astfel, procurorii Parchetului General au decis neinceperea urmaririi penale in cazul procuror
Parchetul General a infirmat raportul Consiliului Superior al Magistraturii in cazul procurorului George Muscalu legat de dosarul "Cocaina pentru VIP-uri". Astfel, procurorii Parchetului General au decis neinceperea urmaririi penale in cazul procurorului Muscalu. Deoarece pana in prezent argumentele anchetatorilor care au decis neinceperea urmaririi penale in acest caz nu au fost facute publice, este neclar cine a avut dreptate in acest caz: inspectorii CSM care au constatat "deficiente grave" sau procurorii care au dat NUP.
Macovei: "Aceasta este solutia la care a ajuns Parchetul"
Ministrul Justitiei, Monica Macovei, a declarat in legatura cu solutia Parchetului General de neincepere a urmaririi penale in cazul procurorului George Muscalu ca procurorii sunt independenti. "Prin urmare, aceasta este solutia la care a ajuns Parchetul in urma probelor administrate. Ramane sa discutam eventual in sectia de procurori a CSM ce se intampla cu raportul de inspectie al Consiliului care a constatat lipsa unor acte din dosar", a spus Macovei, citata de postul national de televiziune.
Totodata, Consiliul Superior al Magistraturii va lua in discutie, in sedinta din 21 septembrie, raportul privindu-l pe procurorul George Muscalu. Seful CSM, Dan Lupascu a refuzat, ieri, sa dea detalii cu privire la concluziile raportului. El nu a negat insa ca in cazul Muscalu s-ar fi decis promovarea unei actiuni disciplinare, si nu solutia de "neincepere a urmaririi penale". Procurorul general al Romaniei, Ilie Botos a declarat, la randul sau, in sedinta de miercuri a CSM ca nu cunoaste continutul raportului procurorilor care au facut verificarea.
Inspectorii generali ai Consiliului Superior al Magistraturii au constatat "deficiente grave", dupa verificarea modului in care a fost derulata ancheta in cazul "Cocaina pentru VIP-uri", ei confirmand lipsa unor probe din acest dosar. "Evident ca, prin modul in care au efectuat urmarirea penala, procurorul Gheorghisan Corina si procurorul sef sectie Muscalu Gheorghe au incalcat dispozitiile Codului Deontologic al magistratilor", se arata in raportul de constatare intocmit in luna mai a acestui an, de catre Inspectia Generala a CSM. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.