Cel mai mare operator de telecomunicatii din Grecia, OTE, a realizat un program de pensionare anticipata a angajatilor, in incercarea de a reduce costurile diviziei de telefonie fixa, pana in prezent 1.823 salariati aratandu-se interesati, transmite
Cel mai mare operator de telecomunicatii din Grecia, OTE, a realizat un program de pensionare anticipata a angajatilor, in incercarea de a reduce costurile diviziei de telefonie fixa, pana in prezent 1.823 salariati aratandu-se interesati, transmite Reuters.
Directorul executiv al grupului, Panagis Vourloumis, a afirmat ca numarul de aplicatii, estimat ca va ajunge la 3.500 - 4.500 pana pe 14 octombrie, se plaseaza peste nivelul preconizat. "Cred ca tinta stabilita la 70% din cei 5.200 de angajati eligibili va fi atinsa", a spus Vourloumis.
El a adaugat ca valoarea programului de pensionare voluntara va ajunge la circa 1,5 miliarde euro si va fi contabilizata in acest an.
Statul elen a informat ca va compensa o cincime din costuri prin transferarea a 4% din actiunile fondului de pensii al OTE, TAP-OTE, si, de asemenea, ca programul nu va incalca reglementarile privind concurenta in UE. OTE intentioneaza sa reduca o treime din cei aproape 16.000 de angajati, in incercarea de a reduce costurile operatorului de telefonie fixa. Grupul OTE este actionar majoritar al operatorului roman de telefonie RomTelecom, cu 56% din capital.
Recent, divizia de telefonie mobila a companiei, CosmOTE a preluat 70% din actiunile CosmoRom, care opereaza serviciul de telefonie mobila GSM al RomTelecom.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.