Compania suedeza Tele2 a lansat o oferta oficiala de 1,34 de miliarde de euro (1,65 de miliarde de dolari) pentru preluarea companiei olandeze de telecomunicatii Versatel. Tele2 a anuntat ca ofera 2,2 euro pentru fiecare titlu Versatel, cu conditia s
Compania suedeza Tele2 a lansat o oferta oficiala de 1,34 de miliarde de euro (1,65 de miliarde de dolari) pentru preluarea companiei olandeze de telecomunicatii Versatel. Tele2 a anuntat ca ofera 2,2 euro pentru fiecare titlu Versatel, cu conditia scoaterii la vanzare a 95% din actiunile companiei olandeze. Firma olandeza a facut de asemenea o oferta pentru preluarea obligatiunilor convertibile ale Versatel, evaluate la circa 132.274 de euro pe unitate. Perioada de acceptare a ofertei va incepe miercuri si se va incheia la 7 octombrie, daca nu se va decide o prelungire a acesteia. Comisia Europeana si-a dat acordul, la inceputul lunii, pentru preluare, considerand ca prin unirea cotelor de piata ale celor doua companii nu va fi afectata concurenta. Tranzactia va permite companiilor Versatel si Tele2 sa beneficieze reciproc de pe urma operatiunilor derulate in zona Benelux, in conditiile consolidarii pietei europene a telecomunicatiilor.
Tele2 detine 28,7 milioane de clienti, in 25 de tari, in timp ce Versatel are in jur de 1 milion de clienti, in Olanda, Belgia si Germania.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.