Tribunalul Bacau a pronuntat, miercuri, o sentinta care constata nulitatea absoluta a hotararii adunarii generale a actionarilor RAFO Onesti, prin care creantele bugetare ale statului contra RAFO, anterioare datei de 13 octombrie 2004, au fost "conve
Tribunalul Bacau a pronuntat, miercuri, o sentinta care constata nulitatea absoluta a hotararii adunarii generale a actionarilor RAFO Onesti, prin care creantele bugetare ale statului contra RAFO, anterioare datei de 13 octombrie 2004, au fost "convertite" in actiuni ce urmau sa fi emise de companie, informeaza ANAF. Hotararea actionarilor RAFO a incalcat legea si a fost luata fara acordul creditorului, reprezentat prin ANAF. Conversia in actiuni viza datorii de 9.000 miliarde lei vechi, respectiv mai mult de 300 milioane dolari.
In urma sentintei Tribunalului Bacau, aceasta creanta isi pastreaza rangul de prioritate printre celelalte creante contra RAFO Onesti, iar statul roman nu a redevenit actionar la RAFO.
Tribunalul Bacau a constatat "grave si iremediabile ilegalitati" comise cu ocazia emiterii hotararii adunarii generale a actionarilor RAFO din data de 30 martie 2005, in special incalcarea principiului constitutional al libertatii de asociere si incalcarea legislatiei concurentei si a ajutorului de stat.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.