Declaratiile fiscale completate de contribuabilii din Bucuresti in mod eronat, cu sume exprimate in moneda nedenominata, au dus la o crestere artificiala a obligatiilor de plata cu o valoare estimata la 6000 de miliarde de lei vechi, a declarat, ieri
Declaratiile fiscale completate de contribuabilii din Bucuresti in mod eronat, cu sume exprimate in moneda nedenominata, au dus la o crestere artificiala a obligatiilor de plata cu o valoare estimata la 6000 de miliarde de lei vechi, a declarat, ieri, directorul DGFP Bucuresti, Cristian Stoian, citat de Mediafax. "Le comunicam pe aceasta cale celor care au depus declaratii in lei vechi sa se prezinte la administratiile fiscale unde sunt arondati pentru a face regularizarea. Legea nu prevede nici o sanctiune, desi ar fi trebuit sa existe o perioada de prezentare benevola, dupa care sa fie penalizati", a afirmat Stoian.
Potrivit legii, de la 1 iulie, situatiile financiare intocmite de firme sunt exprimate in lei noi, care corespund valoric unor sume de 10.000 de ori mai mari in lei vechi. Regula se aplica fiecarei obligatii fiscale stabilite si neachitate pana la 30 iunie 2005 inclusiv. Potrivit directorului executiv al Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) - Bucuresti, in absenta regularizarii, Fiscul ar putea incepe executarea silita pe suma inscrisa in mod eronat de fiecare contribuabil, pentru ca declaratiile depuse pe proprie raspundere sunt considerate cu titlu executoriu. Stoian a adaugat ca o serie de firme au corectat deja declaratiile completate in moneda veche, astfel ca in prezent nu se stie cu exactitate care este diferenta intre valoarea reala a obligatiilor si cea rezultata din raportarea eronata. Fiscul a notificat unele companii cu privire la diferentele mari dintre situatiile aferente primului trimestru si cele depuse dupa 1 iulie 2005. (A.G.C.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.