Cel mai mare jefuitor de banci din Portugalia - singurul hot care isi cerea scuze dupa ce isi jefuia victimele - a fost arestat, luni, la Viseu (centrul tarii), fiind cautat de politie dupa ce evadase din inchisoare, in martie 2005, relateaza Mediafa
Cel mai mare jefuitor de banci din Portugalia - singurul hot care isi cerea scuze dupa ce isi jefuia victimele - a fost arestat, luni, la Viseu (centrul tarii), fiind cautat de politie dupa ce evadase din inchisoare, in martie 2005, relateaza Mediafax, citand un comunicat al politiei portugheze. Manuel Marques Simoes - in varsta de 56 de ani, poreclit si "Singuraticul" - a fost descoperit in compania unei frantuzoaice, se arata in comunicatul politiei portugheze, care nu precizeaza identitatea femeii. Infractorul a locuit o vreme in Franta. Arestat pentru prima oara in anul 2000, el a fost condamnat la o pedeapsa de 21 de ani de inchisoare, redusa ulterior la 15 ani. El a fost inchis in centrul de detentie din Coimbra, de unde a evadat in luna martie a acestui an.
Presa portugheza, care il considera un gangster "cu multa clasa", mentioneaza ca acesta le cerea scuze victimelor sale dupa ce comitea jafurile, fara ajutorul vreunui complice. In palmaresul sau figureaza jafuri armate asupra a 29 de banci, in general sucursale mici, din centrul Portugaliei. Atacurile au avut loc intre anii 1998 si 2000 si i-au adus lui Simoes 525.000 de euro.
Reperat de politie in urma cu o luna, "Singuraticul" a fost arestat in mod discret de catre un echipaj al politiei judiciare, pe o strada linistita, din Viseu. Fidel reputatiei sale de persoana politicoasa si educata, el nu s-a opus fortelor de ordine. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.