Sub atragatorul supratitlu "Geniul romanesc uimeste Italia", un apreciat cotidian central ne informeaza ieri, pe prima pagina, ca "O romanca a luat locul doi la concursul de mancat ardei iute". Efectiv emotionati, ne-am dus rapid pe ultima pagina und
Sub atragatorul supratitlu "Geniul romanesc uimeste Italia", un apreciat cotidian central ne informeaza ieri, pe prima pagina, ca "O romanca a luat locul doi la concursul de mancat ardei iute". Efectiv emotionati, ne-am dus rapid pe ultima pagina unde am aflat detalii despre faptul ca o conationala carpato-danubiano-pontica, pre numele ei Cristina Radulescu, a ingurgitat la un traditional concurs de gen din provincia Cosenza nu mai putin de 540 de grame de ardei iute in circa 20 de minute, "fara sa ajunga la spital sau sa dea vreun semn de slabiciune". Ne-a crescut inima de mandrie. Deci, se poate! Chiar daca podul de la Maracineni nu se mai termina, chiar daca presedintii celor doua camere se tin cu dintii de scaune, chiar daca Alexandru Bittner a pus plasa pe Delta cat ai zice peste, chiar daca n-avem de noua ani echipa in Liga Campionilor si de un secol un premiu Nobel, geniul romanesc, etern vioi, face ce face si isi gaseste supape prin care sa se manifeste. Cum s-a-ntamplat si cu ardeiul iute, ce mai spala din pacatele fetelor, pestilor si hotilor de sorginte mioritica in Italia.
Dl Traian Basescu se intreba deunazi care sa fie cel mai nimerit "brand" al Romaniei pentru strainataturi. Pai, cam asta ar putea fi: apetitul nostru pentru sporturi extreme, in special la competitiile de inghitit. Altfel spus, nu cred ca exista vreun popor care sa inghita mai multe. Se vede si-n sondaje.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.