Andrei Pavel a debutat cu dreptul in turneul BCR Open Romania, gazduit in aceasta saptamana de Arenele BNR din Capitala. In meciul sau cu spaniolul Alberto Martin, jucatorul roman a plecat extrem de greu, permitandu-i adversarului sau sa conduca in s
Andrei Pavel a debutat cu dreptul in turneul BCR Open Romania, gazduit in aceasta saptamana de Arenele BNR din Capitala. In meciul sau cu spaniolul Alberto Martin, jucatorul roman a plecat extrem de greu, permitandu-i adversarului sau sa conduca in start cu 3-0. Incet-incet, Pavel s-a asezat pe fundul terenului si, profitand de numeroasele greseli ale adversarului sau, a egalat situatia si apoi a pus stapanire pe joc. Cotat cu a patra sansa a turneului de la Bucuresti, Pavel s-a miscat greu pe zgura, venind de pe cimentul de la US Open, insa a facut mai putine erori decat Martin si si-a adjudecat primul set cu 6-4. Partea a doua a jocului, urmarit de foarte putini spectatori, printre care s-au remarcat Nadia Comaneci si Gica Hagi, vecini de loja, a fost condusa de la un capat la altul de Pavel, care a trecut in optimile BCR Open Romania dupa un nou 6-4. Jucatorul roman in varsta de 32 de ani a admis ca nu a prins o zi grozava, dar s-a declarat fericit ca si-a revenit pe parcursul jocului si ca s-a impus. Pavel si-a exprimat speranta ca, pe masura ce va avansa in competitie, isi va regla si jocul astfel incat sa incerce sa pastreze, in premiera, trofeul la Bucuresti. Jucatorul roman il va intalni in turul urmator pe invingatorul din partida Oliver Marach (Austria) si Mariusz Fyrstenberg (Polonia), ambii veniti din calificari. Pentrui victoria de ieri, Pavel are asigurat un cec in valoare de 5300 de euro si 3 puncte ATP. Tot ieri, dupa inchiderea acestei editii, a intrat in turneu si Victor Hanescu, cel mai bine cotat jucator roman al momentului (locul 34 in ierarhia ATP), care l-a intalnit pe italianul Polite Starace.
Puerta fara emotii
Mariano Puerta, favoritul numarul 1 al BCR Open Romania, a dispus ieri la pranz de sarbul Janko Tipsarevic, scor 7-5, 6-2. Argentinianul care a jucat finala de anul acesta de la Roland Garos a avut ceva probleme cu tenacele jucator sarb doar in primul set, insa experienta superioara l-a ajutat in cele din urma sa-si impuna ritmul si sa castige in doar doua seturi. "Sigur ca am venit aici sa castig, dar deocamdata ma gandesc doar la meciul urmator, vreau sa o iau pas cu pas", a declarat la final Puerta. Printre cei mai importanti adversari in lupta pentru castigarea turneului, jucatorul argentinian i-a nominalizat pe cei spanioli si pe romani. "Va fi greu, sunt multi jucatori valorosi, dar eu sunt pregatit sa lupt si sa ma impun", a mai spus Puerta. Sud-americanul a afirmat ca nu a apucat inca sa viziteze orasul si ca va face o petrecere deosebita in Bucuresti daca va castiga turneul dotat cu premii de 323.250 de euro.
Sabau deranjat de nocturna
Razvan Sabau a fostr eliminat luni seara, in turul inaugural al competitiei, de catre italianul Davide Sanguinetti, care s-a impus cu 6-4, 6-3. La final, jucatorul roman si-a justificat infrangerea prin faptul ca are probleme de vedere la lumina reflectoarelor. "Nu vad bine mingea la lumina artificiala. De doi ani am probleme cu ochii, dar nu am stiut ca ma va incomoda atat de tare. Am nevoie de ochelari sau de lentile de contact. Am gresit ca nu i-am pus pe organizatori sa-mi programeze meciul pe lumina naturala. Imi parea rau ca nu vedeam mingea decat cand era foarte aproape de mine si nu mai puteam reactiona. Trebuia sa insist sa joc ziua, dar nu am facut-o", a declarat Sabau la conferinta de presa de la finalul meciului cu Sanguinetti. La meciurile din prima zi a turneului de la Bucuresti au asistat, printre altii, fostii fotbalisti Dan Petrescu si Gica Popescu, fostul presedinte al Comitetului Olimpic Roman, Ion Tiriac, fostul tenisman Dinu Pescariu si cantareata Silvia Dumitrescu. (B.G.)
Rezultate
Alte rezultate la simplu din primul tur: Fernando Verdasco (Spania) - Mariano Zabaleta (Argentina) 6-2, 6-4, Filippo Volandri (Italia/Nr.2) - Tomas Behrend (Germania) 6-2, 6-4, Jose Acasuso (Argentina) - Juan Ignatio Cela (Argentina) 6-2, 6-4, Florian Mayer (Germania) - Oscar Hernandez (Spania) 6-2, 6-0, Paul Henri Mathieu (Franta/Nr.7) - David Sanchez (Spania) 2-6, 6-2, 6-1, Albert Portas (Spania-calificari) - Christoph Rochus (Belgia) 6-4, 6-1, Florent Serra (Franta) - Victor Crivoi (Romania-Wild Card) 3-6,7-6 (5), 6-1 David Sanguinetti (Italia) - Razvan Sabau (Romania) 6-4, 6-3.
Rezultate la dublu din turul I: Jose Acasuso/ Sebastian Prieto (Argentina) - Jeff Cotzee/ Haggard Chris (Africa de Sud) 6-4, 6-4, Marcin Matkowski/Mariusz Fyrstenberg (Polonia) - Nicolas Almagro/ Alberto Martin (Spania) 6-2, 6-2 Ion Moldovan/Gabriel Moraru (Romania) - Carlos Berloq/ Mariano Puerta (Argentina) 6-1, 6-2.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.