Muzici, cantece, melodii
Pentru azi - 21 iunie, Ziua Internationala a Muzicii -, Muzeul Taranului Roman (MTR) va invita sa va alegeti un eveniment muzical potrivit cu varsta si preferintele. Spectacolul interactiv "Muzica si dans ca la j
Muzici, cantece, melodii
Pentru azi - 21 iunie, Ziua Internationala a Muzicii -, Muzeul Taranului Roman (MTR) va invita sa va alegeti un eveniment muzical potrivit cu varsta si preferintele. Spectacolul interactiv "Muzica si dans ca la jocul micut al satului" va incepe la orele 11.00, sub chioscul din parcul Cismigiu. "Fanfarele satesti (intra) in sarbatoare", la orele 20.30, dand tonul la petrecerea cu trompete, iarba verde, strigausi, dansatori si fum de mititei in curtea MTR. Vor evolua muzicanti din satele Lapusnicu Mare (Caras Severin), Vorona si Cordareni (Botosani). "Cel mai tare castiga" este un concurs-surpriza al carui start se va da la miezul noptii. Biletele pentru petrecere se pun in vanzare azi, incepand cu orele 10.00, la intrarea secundara a Muzeului (str. Monetariei). (L.I.)
Icoane la "Polul cultural"
Icoanele bizantine necesare unui Iconostas ce va fi amplasat in Biserica greco-catolica din localitatea Pintic, comuna Ocna-Dej, dar si alte icoane pentru aceasta biserica au fost expuse, incepand de ieri, la "Polul cultural" din Cluj. Vernisajul expozitiei de icoane pe lemn si pictura pe panza a lui Octavian Popescu - organizata de catre Episcopia Greco-Catolica de Cluj-Gherla si Asociatia Artistilor Plastici din Cluj - a avut loc in prezenta PS Florentin Crihalmeanu, Episcop de Cluj-Gherla, iar prezentarile au fost facute de catre criticul de arta prof. univ. dr. Negoita Laptoiu, scriitorul Florin Tene si de catre pr. drd. Mircea Martian. Inaugurarea expozitiei a fost urmata de un microrecital de cantece bisericesti, sustinut de Corul "Angeli" al Bisericii Greco-Catolice "Bob", dirijat de prof. Angela David. Expozitia amenajata la "Polul cultural" din Cluj va putea fi vizitata pana pe 10 iulie. (L.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.