In Bucuresti, 22 de scoli si gradinite nu au primit autorizatie igienico-sanitara de functionare, iar alte 23 de unitati de invatamant preuniversitar sunt in proces de retrocedare, cum sunt liceele "George Enescu", "S. Odobleja", "C. A. Rosetti" si
In Bucuresti, 22 de scoli si gradinite nu au primit autorizatie igienico-sanitara de functionare, iar alte 23 de unitati de invatamant preuniversitar sunt in proces de retrocedare, cum sunt liceele "George Enescu", "S. Odobleja", "C. A. Rosetti" si cel de arte plastice "N. Tonitza", grupul scolar "Petru Rares" si "George Calinescu", scolile nr. 190, nr. 3 "N. Titulescu", Nr. 115, Scoala Centrala si gradinitele nr. 251, nr. 82, nr. 85, nr. 234 si nr. 256. Majoritatea scolilor care nu au primit autorizatie in acest an sunt prinse in programul de finantare BEI, program care nu a fost accesat inca, din cauza intarzierilor. Cele 150 de milioane de euro - valoarea creditului extern pentru scoli -vor fi investite abia de anul viitor, din primavara, in lucrari de modernizare si consolidare a 106 de unitati scolare, lucrarile urmand sa se desfasoare pe durata a patru ani.
Primaria Sectorului 3 este singura din Bucuresti care a reusit sa obtina autorizatie de functionare pentru toate unitatile de invatamant existente in aceasta zona a Capitalei. "Am alocat in acest an suma de 222 miliarde lei pentru dezvoltarea invatamantului din sector. In plus, prin Directia de Protectie a Mediului, in perioada 25-31 august am inclus unitatile scolare intr-un program special privind amenajarea spatiului verde aferent unitatilor de invatamant cu lucrari de cosire, toaletare, defrisare, intretinere etc.", ne-a declarat primarul Liviu Negoita. In sectorul 3 exista 71 de unitati de invatamant. Investitiile s-au ridicat la valoarea de 67 miliarde lei, iar lucrarile de reparatii curente au costat 155 miliarde lei. De asemenea, s-au finalizat lucrarile de igienizare la unitatile de invatamant cuprinse in programul BEI.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.