Lucrarile de dezvoltare a infrastructurii aeroportului international Henri Coanda vor fi declarate de utilitate publica, urmand ca terenurile si imobilele necesare aplicarii proiectului sa fie expropriate, cu acordarea unor despagubiri stabilite de G
Lucrarile de dezvoltare a infrastructurii aeroportului international Henri Coanda vor fi declarate de utilitate publica, urmand ca terenurile si imobilele necesare aplicarii proiectului sa fie expropriate, cu acordarea unor despagubiri stabilite de Guvern, a decis Executivul printr-un proiect de lege. Potrivit Mediafax, suprafetele de teren care vor putea fi expropriate fac parte din intravilanul orasului Otopeni si extravilanul comunei Tunari. Inceperea procedurii de expropriere a imobilelor situate in amplasamentul pe care va fi extinsa infrastructura aeroportuara, suma globala estimata a despagubirilor si sursa de finantare vor fi stabilite de Guvern. Suma globala a despagubirilor nu va fi mai mica decat cuantumul total stabilit de un evaluator autorizat, eventualele contestatii putand fi formulate in termen de 15 zile de la data instiintarii sau in trei ani de la inceperea procedurii de expropriere. Programul strategic de dezvoltare a infrastructurii aeroportului international Henri Coanda din Bucuresti prevede realizarea in etape, pana la sfarsitul anului 2015, a mai multor proiecte, precum dezvoltarea infrastructurii de transport rutier si pe calea ferata, in vederea asigurarii accesului in zona de est a aeroportului, dezvoltarea infrastructurii aeroportuare necesare preluarii traficului de pasageri prin realizarea unui nou terminal, realizarea unei platforme multimodale cargo pentru traficul de marfuri si posta, dezvoltarea unui parc tehnologic pentru dezvoltarea activitatilor conexe transportului aerian. Pentru achizitionarea terenurilor necesare, termenul expira la sfarsitul acestui an. (M.C.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.