Un studiu efectuat de Institutul International pentru Studii Strategice din Londra, intitulat "Programele iraniene de inarmare strategica - o evaluare finala", apreciaza ca Teheranul ar mai avea nevoie de cativa ani pentru a se putea dota cu armament
Un studiu efectuat de Institutul International pentru Studii Strategice din Londra, intitulat "Programele iraniene de inarmare strategica - o evaluare finala", apreciaza ca Teheranul ar mai avea nevoie de cativa ani pentru a se putea dota cu armament nuclear, informeaza Mediafax. "Programele iraniene de inarmare strategica - o evaluare finala" - este titlul studiului referitor la capacitatea Iranului de a dezvolta armament strategic nuclear, chimic, biologic si rachete cu raza lunga de actiune. In domeniul nuclear sunt interesati in mod special de stadiul in care se afla tehnologia iraniana care permite producerea si imbogatirea uraniului. Pana acum regimul de la Teheran a fost dispus sa accepte o serie de restrictii temporare ale activitatii sale, din ratiuni politice, dar autorii raportului sunt sceptici in privinta repetarii acestei atitudini in viitor. Potrivit studiului, Iranul se confrunta cu doua obstacole tehnice majore: producerea de material de fisiune atomica si construirea unor focoase nucleare performante. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.