Parlamentarii PNL au un puternic sentiment de frustrare in ceea ce priveste depunerea unor initiative legislative proprii si nu-si asuma suficient rolul de reprezentanti ai Puterii. Aceste concluzii au fost trase ieri, de presedintele PNL, Calin Pope
Parlamentarii PNL au un puternic sentiment de frustrare in ceea ce priveste depunerea unor initiative legislative proprii si nu-si asuma suficient rolul de reprezentanti ai Puterii. Aceste concluzii au fost trase ieri, de presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, dupa o intalnire pe care a avut-o, la Sinaia, cu senatorii si deputatii liberali. "Initiativele legislative vin in general de la Executiv. Din acest motiv parlamentarii Puterii au un sentiment de frustrare. Atunci cand sunt in Opozitie, parlamentarii debordeaza cu initiative, desi stiu ca de multe ori nu sunt sanse ca ele sa fie concretizate", a punctat Tariceanu. El a sustinut importanta gasirii unei modalitati prin care parlamentarii isi pot conjuga eforturile cu institutiile care promoveaza proiectele legislative. La randul sau, vicepresedintele liberal, senatorul Puiu Hasoti, a spus ca este nevoie sa se dezvolte capacitatea parlamentarilor de a depune initiative legislative, intrucat in timpul guvernarii PSD aceasta procedura a fost "sugrumata" de Guvern. "Nu doar Executivul trebuie sa vina in Parlament cu legi, ci si parlamentarii trebuie sa depuna initiative legislative, astfel incat Parlamentul sa nu fie doar un ghiseu unde Guvernul sa depuna legi", a subliniat Hasoti. Tariceanu le-a vorbit parlamentarilor liberali si despre nevoia armonizarii punctelor de vedere in interiorul Aliantei si in Coalitie. El s-a declarat multumit de modul in care functioneaza colaborarea dintre partidele actualei puteri la nivelul Parlamentului. (R.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.