Iustin Covei a devenit probabil cel mai temut personaj din Craiova. Atat pentru oamenii de rand, cat si pentru cei ce ar trebui in mod normal sa asigure repectarea legii. Politisti, procurori si judecatori. Niste functii care nu au valoare in fata cu
Iustin Covei a devenit probabil cel mai temut personaj din Craiova. Atat pentru oamenii de rand, cat si pentru cei ce ar trebui in mod normal sa asigure repectarea legii. Politisti, procurori si judecatori. Niste functii care nu au valoare in fata cunoscutului scandalagiu oltean. Toti tremura de frica si pleaca adanc in pamant capul la auzul numelui de Covei. Cu tata judecator la Curtea de Apel Craiova si cu unchi procuror la Parchetul de pe langa aceeasi instanta, Iustin Covei si-a impus propria lege. Practic, la doar 18 ani, Iustin Covei este intangibil. Taximetristii batuti, masinile distruse sau ziaristii amenintati si intimidati, toate acestea nu conteaza pentru asa-zisii oameni ai legii.
O noapte la beci de ochii lumii
Cei platiti cu bani publici tocmai pentru a lua masuri impotriva unor asemenea personaje precum Iustin Covei stau si dorm in birourile lor. Cei ce isi umfla piepturile in momentul in care prind vreun gainar care a bagat mana in buzunarul cuiva stau si tremura in fata stapanului din Craiova. O situatie care dureaza de ani de zile. O situatie care a fost intalnita chiar in urma cu o zi. Atunci cand bravii procurori si politisti olteni s-au facut ca pun piciorul in prag.
Iustin Covei si-a petrecut noaptea de miercuri spre joi in beciurile Inspectoratului de Politie Dolj. Asta dupa ce procurorii au decis retinerea acestuia pentru 24 de ore, intrucat batausul dezbracase complet un tanar, despre care anchetatorii spun ca este unul dintre prietenii sai, si il lasase in pielea goala in mijlocul strazii. Niste procurori care insa, dupa 24 de ore de meditatii si cercetari asidue, au decis, asa cum era de asteptat, ca nu se impune prezentarea lui Covei in fata instantei cu cererea de arestare preventiva. In aceste conditii, batausul Craiovei a fost eliberat, procurorii hotarand ca ancheta se poate desfasura cu acesta in libertate. Nu a contat in luarea acestei decizii nici palmaresul bogat al lui Covei care ar face invidios orice infractor, nici pericolul pe care acesta il reprezinta, nici posibilitatea intimidarii eventualilor martori din acest caz, unul de altfel banal in comparatie cu restul faptelor comise de scandalagiu.
"Ce sa facem? E un copil de bani gata"
Totusi, pentru a drege cat de cat situatia, procurorii au hotarat inceperea urmaririi penale fata de Covei si prietenii acestuia pentru ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice. Numai ca si de aceasta data anchetatorii si-au dat cu stangul in dreptul. Si asta dupa ce au considerat ca se impune inceperea urmaririi penale si fata de victima lui Covei. Prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe langa Judecatoria Craiova, Doina Tanta, a incercat sa ofere si o explicatie pentru aceasta decizie. "S-a inceput urmarirea penala si impotriva lui Florin Nicolae. Acesta facea parte din grupul lui Iustin Covei si s-a lasat dezbracat, s-a amuzat si-au facut poze. Cand a vazut ca acestia nu ii mai dau inapoi hainele, a sunat la Politie. Este inceputa urmarirea penala impotriva tuturor. Nu s-a sesizat instanta pentru ca am considerat ca acestia pot fi cercetati in stare de libertate", ne-a declarat Doina Tanta. De asemenea, aceasta a incercat probabil sa ne linisteasca si sa ne asigure ca procurorii au muncit asa cum trebuie, dezvaluindu-ne ca "audierile au durat pana la ora 12.00 noaptea". Ceea ce ne-a dezvaluit de fapt Tanta este insa incompetenta si servilismul oamenilor legii in fata acestui pusti scandalagiu: "Ce sa facem? E un copil de bani gata. Sa umblam toata ziua dupa el?".
Intimidarea ziaristilor
Decizia de a lasa in libertate un individ care la varsta de 18 ani a adunat mai multe dosare penale, care a fost chiar si in atentia fostului ministru al Justitiei, care de-a lungul anilor a condus fara permis de nenumarate ori, a fost prins la volanul unor autoturisme neinmatriculate, a fost acuzat de ultraj asupra unor politisti, a agresat un taximetrist, a provocat un accident rutier soldat cu trei victime intre care si o femeie insarcinata sau a lovit o masina a Ministerului de Interne, este cu atat mai surprinzatoare cu cat acesta, in urma cu cateva zile, a amenintat o ziarista. Mai exact, dupa aparitia unui articol in presa locala despre cursele de masini organizate de scandalagiul Baniei, jurnalista care a realizat materialul a fost sunata de pe un numar ascuns de Covei care, nedezvaluindu-si identitatea, a anuntat-o ca peste cateva ore va avea loc un nou raliu. Impreuna cu un sofer al ziarului, ziarista s-a deplasat la locul indicat de Covei. Aici, potrivit unor surse ale ZIUA, batausul, dupa ce a amenintat-o, impreuna cu prietenii sai, a inceput sa se invarte minute in sir cu masinile chiar impotriva jurnalistei. Un caz grav de intimidare.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.