Pavilionul tarii noastre la Expozitia Mondiala 2005 Aichi organizeaza in Japonia, in perioada 8-12 septembrie, o serie de manifestari intitulate "Saptamana culturala a Romaniei". Cu aceasta ocazie vor fi organizate in orasul Nagoya, situat in apropie
Pavilionul tarii noastre la Expozitia Mondiala 2005 Aichi organizeaza in Japonia, in perioada 8-12 septembrie, o serie de manifestari intitulate "Saptamana culturala a Romaniei". Cu aceasta ocazie vor fi organizate in orasul Nagoya, situat in apropierea locului in care e amplasata expozitia, si la Tokyo mai multe concerte de muzica romaneasca clasica, spectacole de dans contemporan si recitaluri de nai.
Evenimentele debuteaza pe 8 septembrie printr-un concert sustinut de Inter Art Group si tineri laureati ai Festivalului International "Haricleea Darclee", indrumati de cunoscuta soprana Mariana Nicolesco. Tinerii laureati vor prezenta integrala liedurilor lui George Enescu, in contextul marcarii in anul 2005 a 50 de ani de la moartea marelui compozitor roman. Inter Art Group va oferi publicului nipon un spectacol de muzica si dans contemporan, cu influente folclorice, in coregrafia Lilianei Iorgulescu si cu participarea artistului Grigore Lese, la care participa si Mihaela Vosganian, dansatoarele Andreea Duta, Violeta Dumitrascu si Ramona Barbulescu. Concertul va avea loc in complexul expozitional, intr-o sala cu o capacitate de 450 de locuri. In aceeasi zi, cantaretul la nai Nicolae Voiculet si ansamblul clujean Camerata Transilvania vor avea un concert de o ora pe scena Pavilionului prefecturii Aichi din cadrul Expozitiei Mondiale. Nicolae Voiculet a sustinut un concert si cu ocazia Zilei nationale a tarii noastre la Expozitia Mondiala, marcata pe 1 iunie.
Pe 9 septembrie are loc un recital de lieduri "George Enescu" la Ambasada Romaniei la Tokyo. In ziua urmatoare, pe 10 septembrie, criticul de arta Radu Varia va sustine in acelasi cadru o prelegere despre opera sculptorului Constantin Brancusi. Tot in capitala nipona, Nicolae Voiculet va sustine un recital de nai cu acompaniament de pian si percutie intitulat "Romania Project". Pe 12 septembrie va fi marcata "Ziua Romaniei in Nagoya" printr-un eveniment cultural de aproximativ sapte ore la care participa Nicolae Voiculet, tinerii laureati ai concursului "Haricleea Darclee", Camerata Transilvania si Inter Art Group. Acest eveniment va avea loc intr-o sala cu o capacitate de 600 de locuri situata in centrul orasului. (A.J.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.