Echipe de interventie formate din angajati ai Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR), CFR, si din alpinisti lucrau intens ieri la curatarea si consolidarea versantului de pe Valea Oltului din care au cazut stancile care au bl
Echipe de interventie formate din angajati ai Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR), CFR, si din alpinisti lucrau intens ieri la curatarea si consolidarea versantului de pe Valea Oltului din care au cazut stancile care au blocat circulatia feroviara si rutiera. In noaptea de marti spre miercuri muncitorii au folosit utilaje de mare tonaj si excavatoare pentru a curata soseaua si linia ferata de stanci. Directorul Regionalei CFR Craiova, Ion Mihaila, a precizat ca 14 alpinisti lucreaza la consolidarea versantului. "Rocile ce ar mai putea sa cada se vor degaja cu volele de pe calea ferata. Materialul va fi dat in drum, iar de acolo va fi evacuat cu o alta vola si cu autobasculantele si dus in depozit intermediar. Munca este insa foarte grea si obositoare pentru alpinisii urcati acolo sus pe munte", a declarat, potrivit Mediafax, Mihaila. Lucrarile de curatare si consolidare au fost atent supravegheate de catre ministrul Transporturilor, Gheorghe Dobre, care, marti seara, a decis dinamitarea versantului pentru a putea fi curatat mai usor. "S-a facut o dinamitare si in urma cu zece zile, dar problema de acum a aparut intr-o alta zona decat cea dinamitata atunci. Nu putea fi prevazuta aceasta noua cadere. Stanca din munte este asezata in straturi care, din cand in cand, se misca. Dupa ce vom incheia curatarea pietrelor, specialistii vor monta plasa, asa cum este in multe zone pe Valea Oltului, iar circulatia se poate desfasura in siguranta", a declarat Gheorghe Dobre. Dupa inchiderea circulatiei pe Valea Oltului, intre Ramnicu Valcea si Sibiu, CNADNR a recomandat soferilor sa utilizeze rute ocolitoare, pe traseele Bucuresti-Brasov-Sibiu, Pitesti-Craiova-Filiasi-Petrosani-Simeria si Craiova-Turnu Severin-Caransebes-Timisoara. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.