De la 20.00, Prima TV difuzeaza filmul "Societatea secreta", in regia lui Rob Cohen. Din distributie fac parte Joshua Jackson, Paul Walker, Hill Harper, Leslie Bibb, Christopher McDonald, Steve Harris si Craig T. Nelson.
In umbra prestigiului d
De la 20.00, Prima TV difuzeaza filmul "Societatea secreta", in regia lui Rob Cohen. Din distributie fac parte Joshua Jackson, Paul Walker, Hill Harper, Leslie Bibb, Christopher McDonald, Steve Harris si Craig T. Nelson.
In umbra prestigiului de care se bucura universitatile de elita americane, au crescut ca o excrescenta dubioasa societatile secrete, care ar fi adevaratele pepiniere in care se formeaza viitorii lideri ce vor domina scena politica, sociala si economica a lumii. Suntem deci in fata unui film de suspans al carui erou se aventureaza in lumea subterana a puterii, fara sa stie ca risca sa nu mai iasa niciodata la suprafata. Luke McNamara (Joshua Jackson) se lasa cooptat intr-o asemenea societate secreta, convins ca ii va garanta admiterea la Harvard si confortul unor certitudini. Dar promitatoarea societate care are drept simbol un craniu (precum harca bietului Yorick, care ii inspira lui Hamlet atatea reflectii amare), are puse deoparte si multe secrete morbide. Pentru Luke prima banuiala ca ceva e putred in lumea luxoasa a "craniilor" incepe sa se insinueze odata cu moartea unui prieten. Investigand pe cont propriu "sinuciderea", Luke face descoperiri terifiante, care ii pun viata in pericol.
De la 22.00, TVR Cultural difuzeaza filmul "Mifune", regizat de Anders Thomas Jensen, Soren Kragh-Jacobsen. Din distributie fac parte Anders W. Berthelsen, Sofie Grabol, Iben Hjejle, Jesper Asholt, Emil Tarding si Anders Hove.
Al treilea film produs conform celor zece reguli ale manifestului Dogma 95, elaborat de regizorii danezi Lars von Trier si Thomas Vinterberg. Kresten, un tanar de origine modesta, fascinat in copilarie de filmele cu samurai si mare admirator al actorului japonez Toshiro Mifune, reuseste, prin merite proprii, sa-si construiasca o cariera stralucita la Copenhaga. Dar, tocmai cand existenta lui parea intrata pe un fagas cum nu se poate mai promitator, eroul este ajuns din urma de un trecut pe care ar fi dorit sa-l uite. Film distins cu Ursul de Argint la Festivalul Filmului de la Berlin - 1999.
De la 20.00, TVR 1 difuzeaza filmul "Martianul meu sonat", in regia lui Donald Petrie. Din distributie fac parte Jeff Daniels, Christopher Lloyd, Elizabeth Hurley, Daryl Hannah, Wallace Shawn, Christine Ebersole, Michael Lerner, Jeremy Hotz, Shelley Malil, T. K. Carter si Ray Walston.
Tim O'Hara (Jeff Daniels) este un reporter de televiziune ambitios care, fara sa vrea, face o gafa majora si o compromite in timpul unei transmisiuni in direct pe fiica sefului sau. Bineinteles ca Tim este imediat concediat. La putin timp dupa nefericita intamplare, pe casa imprudentului reporter aterizeaza o nava spatiala cu un extraterestru (Christopher Lloyd). Bucuros, Tim vede imediat in creatura intergalactica un "subiect" fierbinte care l-ar putea face celebru si bogat.
Martianul insa nu vrea decat sa se intoarca pe planeta sa. El adopta forma unui om, pretinde ca este unchiul lui Tom si, folosindu-se de puterile lui speciale, il impiedica pe Tim sa faca publica povestea lui. Dar, in acelasi timp, il convinge pe acesta sa-l ajute la repararea navei si sa-l insoteasca pe Marte. Incet, incet, cei doi devin cei mai buni prieteni din spatiu. Filmul este adaptarea unui celebru serial TV din anii '60.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.