Sute de mii de persoane au participat, duminica, la prima editie a carnavalului din Notting Hill de dupa atentatele din iulie, sarbatorind diversitatea culturala a Londrei, relateaza Mediafax. Dansatorii si artistii imbracati in costume multicolore o
Sute de mii de persoane au participat, duminica, la prima editie a carnavalului din Notting Hill de dupa atentatele din iulie, sarbatorind diversitatea culturala a Londrei, relateaza Mediafax. Dansatorii si artistii imbracati in costume multicolore ornate cu pene si monede au defilat duminica dupa-amiaza pe aproximativ 80 de care, acompaniati de orchestre. Politia a sporit masurile de siguranta pentru cea de-a 41-a editie a carnavalului, desfasurata sub numele "Unitate si diversitate". Mai mult de 4.500 de politisti au fost trimisi, duminica, in cartierul cel mai bogat din vestul Londrei, iar 500 de ofiteri de la politia rutiera britanica au mers cu mijloacele de transport in comun pentru a linisti publicul, a relatat Scotland Yard. De asemenea, 80 de camere de supraveghere au fost amplasate in cartierul carnavalului de inspiratie jamaicana. Opt persoane au fost arestate la inceputul evenimentului pentru tulburarea linistii publice. Acest carnaval, care simbolizeaza caracterul multirasial si multicultural al Londrei, a fost creat in 1964 de catre comunitatea de imigranti jamaicani din Marea Britanie.
"Entuziasmul in Londra este foarte mare iar londonezii vor sa-si exprime atasamentul pentru unitate si diversitate", a declarat Chris Mullard, organizatorul carnavalului. Evenimentul va continua si luni, zi de sarbatoare in Marea Britanie, cand de obicei atrage mai multa lume decat in prima zi, pentru ca atunci au loc paradele cele mai spectaculoase si festivitatile de pe strazi se intind pana tarziu in noapte. Anul trecut, numarul spectatorilor din a doua zi a carnavalului a fost dublu fata de cel din prima zi, atingand 500.000 de persoane. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.