Patronul clubului Chelsea Londra, Roman Abramovici, se teme sa nu fie rapit si de aceea plateste anual aproximativ 1,3 milioane de lire sterline pentru a-si asigura securitatea in Anglia, informeaza publicatia Sunday Mirror. Potrivit sursei citate, A
Patronul clubului Chelsea Londra, Roman Abramovici, se teme sa nu fie rapit si de aceea plateste anual aproximativ 1,3 milioane de lire sterline pentru a-si asigura securitatea in Anglia, informeaza publicatia Sunday Mirror. Potrivit sursei citate, Abramovici are una dintre cele mai sofisticate echipe de securitate din lume, alcatuita din 12 fosti componenti ai unor trupe de elita precum SAS, regimentul de parasutisti si Politia Militara. Seful acestui dispozitiv de paza are un salariu anual de cel putin 220.000 de lire sterline, iar adjunctul sau este platit cu 130.000 de lire sterline. Ceilalti membri ai echipei au salarii anuale cuprinse intre 70.000 si 90.000 de lire sterline. Fiecare membru al acestei echipe are permis de port-arma.
"Nimic nu este lasat la voia intamplarii. Securitatea in jurul lui Abramovici este foarte stransa. In rarele ocazii cand garzile de corp nu sunt alaturi de el, Abramovici si familia sa poarta dispozitive cu telecomanda pentru a alerta echipa de securitate. Ambramovici nu se teme cel mai mult ca ar putea fi asasinat, ci ca ar putea fi rapit, deoarece stie ca valoreaza mai mult viu decat mort", a declarat o sursa din anturajul miliardarului rus. In prezent, Roman Abramovici construieste o pista de aterizare la resedinta sa din Surrey. Atunci cand patronul clubului Chelsea se deplaseaza la stadionul "Stamford Bridge" pentru a urmari meciurile echipei antrenate de Jose Mourinho, automobilul sau este intotdeauna flancat de doua masini BMW 7 de culoare neagra. Unul dintre aceste automobile are mereu motorul pornit, pentru a asigura o plecare rapida in cazul in care ar exista probleme. La partidele in deplasare ale formatiei Chelsea, personalul care asigura securitatea lui Abramovici inspecteaza terenul unde urmeaza sa joace echipa londoneza cu cateva zile inainte de meci. Masurile de securitate sunt sporite atunci cand Abramovici si familia sa calatoresc cu iahtul. Desi o mare parte a echipei sale de securitate se afla alaturi de el, mai multi scafandri trebuie sa verifice in mod regulat zona de sub iaht, pentru a evita plasarea unei bombe. Doar atunci cand Roman Abramovici este in Rusia, echipa engleza de elita a acestuia nu se afla alaturi de el. In mod normal, trupa de securitate din Anglia ramane la bordul avionului, iar sarcina asigurarii securitatii omului de afaceri este preluata de o echipa rusa. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.