Sortii au lovit fara mila echipele romanesti calificate pentru turul I al Cupei UEFA. Ieri, la Monte Carlo, destinul a oferit adversari de prima mana pentru reprezentantele Diviziei A in Europa. Astfel, Steaua va juca din nou cu o echipa norvegiana,
Sortii au lovit fara mila echipele romanesti calificate pentru turul I al Cupei UEFA. Ieri, la Monte Carlo, destinul a oferit adversari de prima mana pentru reprezentantele Diviziei A in Europa. Astfel, Steaua va juca din nou cu o echipa norvegiana, Valerenga IF, Dinamo va intalni pe Everton FC Liverpool, iar Rapid se va bate pentru un loc in grupe cu Feyenoord Rotterdam.
Gigi Becali: "Suntem ca si calificati"
Patronul FC Steaua, Gigi Becali (foto dreapta), este convins "suta la suta" ca echipa sa se va califica in grupele Cupei UEFA. "Nu mi-e frica mie de norvegieni. Ne calificam suta la suta. Acum, obiectivul este calificarea in primavara europeana. Nu mai conteaza ca jucam primul meci in deplasare. Ii batem si acolo, si in Ghencea", a declarat Gigi Becali. "Nu concepem sa nu intram in grupele Cupei UEFA. Putem sa trecem de Valerenga, mai ales ca vom juca in deplasare prima mansa. Sper intr-un rezultat bun acolo, iar in Ghencea sa ne calificam. Istoria din meciurile cu Rosenborg nu se va mai repeta", a declarat ieri mijlocasul stelist Banel Nicolita * Valerenga ocupa locul 2 in campionatul intern, dupa 18 etape, cu patru puncte mai putin decat liderul Start IF. Vicecampioana Norvegiei a jucat in turul III preliminar al UEFA Champions League, fiind eliminata de FC Bruges (1-0 acasa, 0-1 in deplasare; belgienii s-au calificat dupa executarea loviturilor de departajare). Antrenorul echipei este Kjetil Rekdal, iat vedetele gruparii se numesc Steffen Iversen, Tore Andre Flo si Ronny Johnsen, insa toti se afla la final de cariera, dupa ce au jucat ani buni la grupari de top ale Europei. Rekdal s-a declarat foarte multumit de faptul ca va intalni Steaua Bucuresti in turul I al Cupei UEFA, fiind convins ca echipa sa poate elimina campioana Romaniei, informeaza cotidianul "Dagbladet". "Sunt foarte satisfacut de faptul ca am cazut cu Steaua. Este foarte bine pentru noi. Daca Rosenborg i-a batut, ii putem bate si noi. Bineinteles ca voi cere informatii despre Steaua de la Rosenborg", a spus Rekdal. Antrenorul norvegian nu crede ca este un dezavantaj faptul ca Valerenga va disputa prima mansa pe teren propriu. "Desi nu ne-am calificat in grupele Ligii Campionilor, suntem pregatiti sa ajungem cat mai departe in Cupa UEFA", a comentat Rekdal. Valerenga a castigat de patru ori campionatul si de trei ori Cupa Norvegiei.
Dinu "Vama": "Vrem revansa pentru Nationala"
Presedintele executiv al FC Rapid, Dinu Gheorghe, a declarat ca "sortii nu au fost prea generosi" cu echipa giulesteana. "Intalnim o echipa cu firma in Europa, castigatoare a unor competitii intercluburi. Dupa jocurile echipei nationale cu Olanda, din preliminariile CM, ne-am dori ca noi sa putem lua o revansa pentru fotbalul romanesc. Desigur, Feyenoord are prima sansa, dar asta nu inseamna ca vom fi un adversar facil pentru olandezi", a spus Dinu Gheorghe. Mijlocasul Marius Maldarasanu este de parere ca Rapid intalneste cel mai dificil adversar posibil. "Am cazut cu cel mai greu adversar pe care ni-l puteau harazi sortii. Sigur ca Feyenoord este favorita, dar si noi avem sansa noastra. Vreau sa reamintesc faptul ca noi am avut prestatii apreciate, unele chiar foarte bune, in compania formatiilor cu nume, gen Liverpool, PSG sau Anderlecht, dar de fiecare data ne-am consolat cu ideea ca am cazut de pe un cal frumos. Ar fi cazul sa completam evolutiile reusite si cu un rezultat pe masura", a precizat Maldarasanu. Capitanul Vasile Maftei a afirmat in schimb ca sansele de calificare sunt egale. "Sansele sunt egale, atat timp cat meciurile incep de la 0-0. Nu joaca numele si palmaresele. Avem si noi ceva experienta in cupele europene, unde e timpul sa realizam o performanta. Aici se vede adevarata valoare a echipelor si a jucatorilor", a completat Maftei * Feyenoord a terminat campionatul trecut pe locul 3 in Olanda, insa in actuala editie este deja lider, dupa doua etape, cu sase puncte. Feyenoord este antrenata de Erwin Koeman, fratele lui Ronald, iar vedetele echipei sunt mijlocasul japonez Shinji Ono, atacantul ivorian Salomon Kalou (care a cerut cetatenie olandeza pentru a juca in nationala "oranje"), mijlocasul danez Patrick Mtiliga, fundasul olandez Patrick Paauwe si un alt mijlocas, Romeo Castelen, o speranta si pentru nationala Olandei. Feyenoord a castigat CCE si Cupa Intercontinentala in 1970, de doua ori Cupa UEFA, in 1974 si in 2002, plus 14 campionate si 10 cupe in Olanda.
Andone: "Calificarea se joaca"
Antrenorul lui Dinamo, Ioan Andone, a declarat ca echipa sa se poate califica in grupele Cupei UEFA, insa pentru a reusi acest lucru trebuie sa evite sa faca greseli in dubla mansa cu Everton. "Everton nu este Chelsea, Manchester sau Arsenal, dar reprezinta o forta a Angliei. Calificarea in grupele Cupei UEFA depinde foarte mult de modul cum vom aborda primul meci, de la Bucuresti. Este foarte important", a spus Andone. "Falcosul" a precizat ca orice este posibil in dubla mansa cu Everton. "Impotriva echipelor englezesti am jucat intotdeauna cu alta motivatie si totul este posibil. Trebuie sa eliminam problemele aparute dupa schimbarea sistemului de joc pentru ca la acest nivel orice greseala poate fi fatala. Avem sansa noastra si credem in calificare. Nu este cazul sa vorbim de procente de calificare, mult mai important este sa nu facem greseli", a declarat Andone. Capitanul lui Dinamo, Fl. Petre, a spus ca "Everton este cel mai dificil adversar dintre cei trei ai echipelor romanesti. "Steaua pare sa aiba sanse mai mari, in timp ce noi si cu Rapid pornim cu sansa a doua", a spus Petre * Everton a ocupat locul 4 in ultima editie a Premiership si a jucat in turul III preliminar al UEFA Champions League, fiind eliminata de CF Villarreal (1-2 acasa si 1-2 in deplasare). Everton, a doua echipa a orasului Liverpool (are insa mai multi fani pe plan local decat castigatoarea Ligii Campionilor), are in palmares o Cupa a Cupelor, castigata in 1985, noua titluri in Anglia si cinci cupe nationale. In aces sezon, Everton a jucat doua meciuri, unul castigat si unul pierdut, fiind pe locul 13. Antrenorul echipei este David Moyes, iar dintre jucatori se remarca portarul Nigel Martyn, fundasul Philip Neville (ambii internationali englezi), mijlocasul Mikel Arteta (international spaniol) si atacantul Duncan Ferguson (international scotian). "Putem trece de Dinamo, mai ales daca vom obtine un rezultat bun la Bucuresti, in prima mansa. Nu stim prea multe despre Dinamo, dar ne vom pune la curent cu tot ce trebuie pana la primul meci", a spus ieri David Moyes, antrenorul lui Everton. Ieri, Everton a anuntat ca este aproape de a-i legitima pe fundasul italian Mateo Ferrari, de la AC Parma, si pe mijlocasul olandez Andy Van der Meyde, de la Inter Milano. (MIG)
CUPA UEFA - TURUL I
Valerenga IF Oslo - Steaua Bucuresti
Feyenoord Rotterdam - Rapid Bucuresti
Dinamo BucureSti - Everton FC Liverpool
* prima mansa - 15 septembrie, mansa a doua - 29 septembrie; castigatoarele se califica pentru faza grupelor


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.