Baschetul romanesc se confrunta de mai multa vreme cu o situatie incredibila: nu mai are unde sa joace in Capitala meciurile internationale! Si asta, pentru ca in fosta sala Floreasca, un fel de "leagan" al baschetului in urma cu ani, nu mai este tra
Baschetul romanesc se confrunta de mai multa vreme cu o situatie incredibila: nu mai are unde sa joace in Capitala meciurile internationale! Si asta, pentru ca in fosta sala Floreasca, un fel de "leagan" al baschetului in urma cu ani, nu mai este trasat terenul de joc pentru baschet, prin "grija" FR Handbal, administratorul arenei, iar in Sala Polivalenta "Ioan Kunst Ghermanescu" este dificil sa intri daca nu te programezi cu multe luni inainte. "Am ajuns sa nu mai avem unde sa jucam meciurile internationale in Capitala! In Floreasca nu mai exista teren de joc, in Polivalenta sunt programate campionate de arte martiale sau diverse alte activitati artistice, iar Sala Dinamo a fost inchisa din motive de securitate. Noroc ca am gasit disponibilitate la conducerea CS Rapid, care ne-a intins o mana de ajutor si a acceptat sa ne pregatim meciul cu Islanda, din septembrie, in superba arena din Giulesti. Nici nu stiu ce sa mai facem pe viitor, pentru ca nu putem sa ne programam in sali fara sa cunostem calendarul international. Iar meciurile retur din preliminarii au fost fixate de FIBA-Europe dupa data de 1 iunie, mult prea tarziu ca sa mai putem obtine ceva", ne-a declarat presedintele FRB, Carmen Tocala. De altfel, cosmarul programarii meciului cu Islanda a inceput dupa ce staff-ul Salii Sporturilor din Ploiesti a anuntat FRB ca in week-end-ul cand este programat meciul cu Islanda va fi organizat un concurs de dans sportiv! Ulterior, FRB a schimbat "macazul" si s-a orientat spre Sibiu, dar islandezii au anuntat ca nu joaca la o distanta mai mare de 60 de kilometri de Aeroportul International "Henri Coanda". Astfel, fortat de imprejurari si reglementari FIBA, presedintele FRB a gasit o portita de scapare la Sala Rapid, dupa ce a incercat cu disperare sa gaseasca pozitii la Polivalenta. (T. RIST)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.