Veniturile SAP Romania pe piata solutiilor informatice de afaceri - EAS (enterprise application suites) s-au ridicat anul trecut la 8,6 milioane dolari, in crestere cu 57,4% fata de 2003, si compania a devenit lider pe acest segment, cu o cota de pia

Veniturile SAP Romania pe piata solutiilor informatice de afaceri - EAS (enterprise application suites) s-au ridicat anul trecut la 8,6 milioane dolari, in crestere cu 57,4% fata de 2003, si compania a devenit lider pe acest segment, cu o cota de piata de 24,2%, reiese dintr-un studiu al IDC. "Ne-am continuat anul acesta investitiile pentru a oferi solutii adaptate necesitatilor companiilor medii din Romania", a declarat Valentin Tomsa, directorul reprezentantei SAP Romania.
Raportate in euro, vanzarile de licente software si mentenanta ale reprezentantei locale a producatorului german de solutii informatice pentru afaceri au inregistrat anul trecut o crestere de 92%, iar SAP Romania este considerata subsidiara cu cea mai dinamica rata de crestere din zona Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA).
Conform studiului IDC, urmatorul clasat pe aceasta piata este SIVECO Romania, cu o cota de 18,7%. Portofoliul de clienti al SAP Romania s-a majorat, la sfarsitul anului trecut, la 137 de organizatii, fata de 79 de clienti, la sfarsitul anului precedent. De asemenea, compania si-a extins reteaua de parteneri.
Pentru anul 2005, SAP Romania estimeaza ca va inregistra o crestere de 20% a vanzarilor sale, iar una dintre principalele tinte din acest an este sectorul Intreprinderilor Mici si Mijlocii.

Piata solutiilor informatice de afaceri, estimata la 35,36 milioane dolari

Piata EAS din Romania a atins 35,36 milioane dolari, in 2004, in crestere cu 25,9% comparativ cu anul precedent. "Piata continua sa se consolideze iar aceasta tendinta se va accentua in mod vizibil o data cu aderarea Romaniei la Uniunea Europeana. Piata EAS din Romania este totusi departe de nivelurile inregistrate pe pietele central europene, precum Cehia sau Ungaria, dar investitiile continue ar trebui sa contribuie la dezvoltarea pietei locale" a declarat Laurentiu Popescu, branch manager la IDC Romania.
Popescu a adaugat ca furnizorii de software trebuie sa-si diversifice oferta prin solutii specifice pentru anumite segmente, pentru a obtine avantaje competitive, ca raspuns la segmentarea pietei si nivelul tot mai accentuat al competitiei.
Studiul IDC preconizeaza ca piata EAS va continua sa creasca pana in 2009 cu o rata anuala medie de 19,7%, influentata de apropierea aderarii la UE, dezvoltarea economica generala, cresterea pietei IT, precum si de intrarile de investitii straine si modernizarea infrastructurii publice.
SAP si-a deschis reprezentanta din Romania in anul 2002, activitatea acesteia fiind concentrata pe vanzari si activitati de marketing, precum si pe dezvoltarea versiunilor localizate ale aplicatiilor pe care le ofera.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.