Dupa ce a dat un "tun" de peste 18 miliarde de lei vechi, Mihai Buciuta, din judetul Maramures, s-a facut nevazut. Chiar daca a fost dat in urmarire generala pentru comiterea infractiunii de evaziune fiscala, barbatul este de negasit. Mai mult decat
Dupa ce a dat un "tun" de peste 18 miliarde de lei vechi, Mihai Buciuta, din judetul Maramures, s-a facut nevazut. Chiar daca a fost dat in urmarire generala pentru comiterea infractiunii de evaziune fiscala, barbatul este de negasit. Mai mult decat atat, din paguba creata nu s-a recuperat nici un leu. Potrivit Politiei Romane, cel in cauza are antecedente penale si este cautat in prezent pentru matrapazlacuri cu material lemnos. Avand in vedere gravitatea faptei comise, politistii au declinat competenta in acest dosar Biroului de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Maramures. Anchetatorii spun ca Buciuta, administrator al unei societati comerciale din Poienile de Sub Munte, a vandut lemne, in perioada 2003-2004, fara a inregistra, insa, in evidenta contabila veniturile obtinute. Politistii au descoperit ca mai multi agenti economici de pe raza judetului Maramures s-au aprovizionat cu material lemnos de la societatea patronata de infractor, iar acesta nu a declarat nici un venit organelor fiscale. Astfel, prejudiciul de 18.660.960.000 lei vechi provine din neplata TVA si a impozitului pe venit.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.