Luna august nu va consemna variatii importante ale stocurilor de produse finite pe ansamblul industriei si constructiilor, releva un sondaj de conjunctura realizat de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Potrivit sondajului BNR, realizat pe un esantion
Luna august nu va consemna variatii importante ale stocurilor de produse finite pe ansamblul industriei si constructiilor, releva un sondaj de conjunctura realizat de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Potrivit sondajului BNR, realizat pe un esantion national de peste 420 unitati industriale si de constructii, evolutia este sugerata atat de procentul ridicat (62 la suta) al respondentilor care estimeaza mentinerea neschimbata a stocurilor, cat si de nivelul apropiat al ponderilor aferente variantelor extreme de raspuns, soldul conjunctural avand, in consecinta, o valoare scazuta (-2 la suta).
Estimarile cele mai ferme in sensul stabilitatii volumului stocurilor de produse finite sunt localizate in industria metalurgica, a constructiilor metalice si a produselor din metal; industria materialelor de constructii; edituri, poligrafie si reproducerea inregistrarilor pe suporti (ponderi ale opiniilor cuprinse intre 87 si 100 la suta).
O absorbtie de stocuri este anticipata in principal in industria chimica, de prelucrare a cauciucului si a maselor plastice (sold conjunctural: -25 la suta), in timp ce acumulari sunt mai probabile in industria de mijloace ale tehnicii de calcul si de birou, echipamente, aparate de radio si televiziune, aparatura si instrumente medicale, de precizie, optica si ceasornicarie (sold conjunctural: +29 la suta).
De asemenea, in ceea ce priveste aprovizionarea cu materii prime, sondajul BNR ofera o perspectiva favorabila. 86 la suta dintre opinii estimeaza un nivel normal al stocurilor, dotari insuficiente fiind preconizate de numai 3 procente din totalul respondentilor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.