Peste un milion de persoane vor fi reimproprietarile, in baza Legii nr. 247/2005, a declarat, la Targoviste, Gheorghe Flutur, ministrul Agriculturii. Prin aceasta lege, toate proprietatile, inclusiv cele funciare, vor fi restituite. Estimarile facute
Peste un milion de persoane vor fi reimproprietarile, in baza Legii nr. 247/2005, a declarat, la Targoviste, Gheorghe Flutur, ministrul Agriculturii. Prin aceasta lege, toate proprietatile, inclusiv cele funciare, vor fi restituite. Estimarile facute arata ca vor fi retrocedate aproximativ 500.000 ha de terenuri agricole si 2 milioane ha de padure. Avand in vedere ca au fost restituite 2 milioane ha de padure prin vechile legi funciare, statul va mai ramane cu putin peste 2 milioane ha de terenuri forestiere. "Termenul limita de depunere a cererilor de retrocedare este 22 septembrie", a precizat Flutur. El a solicitat o publicitate cat mai mare privind termenul pana la care se primesc cereri. A facut apel la consilieri locali, scoli si chiar preoti, care, la slujbe, sa informeze oamenii despre acest termen. Ministrul a precizat ca termenele de validare a cererilor si de eliberare a titlurilor de proprietate sunt foarte scurte, daca documentele sunt in regula. De remarcat este faptul ca masuratorile topometrice pentru delimitarea terenurilor de retrocedat vor fi platite de proprietar. La ora actuala sunt mai multe legi care vizeaza retrocedarea de terenuri si improprietarirea cu terenuri a veteranilor de razboi si a revolutionarilor. Flutur a spus ca numai dupa ce se finalizeaza restituirea terenurilor se va trece si la improprietariri, potrivit legilor. "Anul 2007 trebuie sa ne gaseasca cu retrocedarea finalizata", a spus ministrul. In judetul Dambovita, a fost inmanat si primul titlu de proprietate emis conform Legii 247/2005. In comuna Petresti, un proprietar trebuia sa-si primeasca cele aproximativ 3 ha de teren agricol. La ceremonie au fost prezenti ministrul, prefectul, parlamentari si alte oficialitati, dar a lipsit proprietarul, plecat la munca. In lipsa, titlul a fost ridicat de o ruda a acestuia. (L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.