Federatia Sindicatelor din Invatamant (FSI) "Spiru Haret" anunta ca va contesta noul regulament scolar - ce ar fi fost elaborat fara consultarea sindicatelor - daca acesta contine prevederi care, din punctul de vedere al sindicatului, stirbesc dreptu
Federatia Sindicatelor din Invatamant (FSI) "Spiru Haret" anunta ca va contesta noul regulament scolar - ce ar fi fost elaborat fara consultarea sindicatelor - daca acesta contine prevederi care, din punctul de vedere al sindicatului, stirbesc drepturile angajatilor din invatamant. FSI "Spiru Haret" sustine ca a aflat din presa despre finalizarea unui nou regulament scolar, care ar urma sa intre in vigoare incepand cu data de 1 septembrie 2005. "Nu este prima data cand institutia guvernamentala <> in relatia cu organizatiile sindicale din domeniu", sustin sindicalistii, in comunicat. Intrucat nu li s-a dat posibilitatea sa-si exprime opinia cu privire la noul regulament scolar atat timp cat acesta era in lucru, sindicalistii spun ca isi rezerva dreptul de a-l contesta, chiar si dupa intrarea sa in vigoare, prin toate mijloacele legale de care dispun, daca acesta contine prevederi care stirbesc drepturile angajatilor din invatamant. "Suntem constienti ca organizatiile sindicale nu au ca menire elaborarea si aplicarea politicilor educationale in Romania. Dar sindicatele sunt cele care reprezinta interesele angajatilor din invatamant si, in aceasta postura, ministerul de resort are obligatia de a ne consulta in momentul in care adopta reglementari care, intr-un fel sau altul, afecteaza drepturile si obligatiile membrilor nostri", se mai arata in acelasi comunicat.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.