26 August 2005

Lectura de un minut

Lichidatorul firmei de sucuri si produse lactate Parmalat Finanziaria SPA, Enrico Bondi, a deschis un proces judiciar impotriva altor doua banci, respectiv Deutsche Bank AG si UBS, in incercarea de a reface situatia companiei dupa scandalul de frauda
Lichidatorul firmei de sucuri si produse lactate Parmalat Finanziaria SPA, Enrico Bondi, a deschis un proces judiciar impotriva altor doua banci, respectiv Deutsche Bank AG si UBS, in incercarea de a reface situatia companiei dupa scandalul de frauda din anul 2003, care au dus-o in pragul falimentului. In declaratii separate, ambele banci au respins acuzatiile ce le sunt aduse, respectiv, comiterea de nereguli in operatiuni financiare ale Parmalat pentru care cere despagubiri. Associated Press realata, ieri, ca Banca londoneza UBS si cea germana sunt date in judecata pentru nereguli ce au privat Parmalat de 2,2 miliarde de euro. UBS a precizat, insa, ca toate tranzactiile pe care le-a operat cu Parmalat "au fost valide si nu au creat nici un fel de daune companiei respective sau creditorilor ei". Din acest motiv, ambele banci au anunta ca isi pregatesc apararea atat a institutiilor, ca atare, cat si a angajatilor lor.
Associated Press reaminteste ca lichidatorul Parmalat a mai dat in judecata, in ultimele luni, cateva banci italiene si straine, acuzandu-le ca au ajutat compania sa-si ascunda adevarata situatie financiara dezastruoasa. Este cunoscut faptul ca la finele anului 2003, compania Parmalat avea o datorie de 14 miliarde de euro. Ancheta asupra situatiei financiare a companiei a fost efectuata atat la Milano, "capitala finantelor italiene", cat si la Parma, unde se afla sediul central al firmei. Toate institutiile financiare implicate in scandal au tinut, pe tot parcursul investigatiei ca au fost victimele unor evidente contabile frauduloase tinute de Parmalat.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.