Nici o decizie de modificare a conditiilor privind statutul microintreprinderilor nu va fi luata decat dupa consultari cu mediul de afaceri, a declarat vicepremierul Gheorghe Copos. ""Nu vom fi de acord cu modificarea statutului microintreprinder
Nici o decizie de modificare a conditiilor privind statutul microintreprinderilor nu va fi luata decat dupa consultari cu mediul de afaceri, a declarat vicepremierul Gheorghe Copos.

""Nu vom fi de acord cu modificarea statutului microintreprinderilor decat dupa consultari ferme cu patronatele, cu structurile reprezentative pentru firmele mici si mijlocii din mediul de afaceri si cu reprezentantii Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii"", a spus Copos.
ABSURD. Acum, microintreprinderile-firme cu minimum un angajat si maximum noua si o cifra de afaceri mai mica de 100.000 de euro anual - platesc un impozit de 3% din cifra de afaceri. Strategia fiscala elaborata de Finante care nu a fost inca aprobata de Guvern le pune la zid. Ori au minimum 5 angajati din 2006, ori vor plati impozit pe profit 16%. Copos spune ca modificarile ar duce la situatii absurde. ""S-ar ajunge ca societati cu sapte angajati sa plateasca un impozit de 3% pe cifra de afaceri si societati cu doi-trei angajati sa plateasca un impozit de 16% calculat la profitul realizat"", afirma Copos. Din 2007 conditiile legislative pentru microintreprinderi vor fi oricum modificate. (Florina Zainescu)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.