Regizorul de origine ceha Milos Forman (foto) va incepe sa filmeze pe 5 septembrie, la Madrid, o pelicula despre viata pictorului Francisco de Goya, in care vor juca Javier Bardem si Natalie Portman, a anuntat, miercuri, compania de productie, citata
Regizorul de origine ceha Milos Forman (foto) va incepe sa filmeze pe 5 septembrie, la Madrid, o pelicula despre viata pictorului Francisco de Goya, in care vor juca Javier Bardem si Natalie Portman, a anuntat, miercuri, compania de productie, citata de Mediafax.
Filmul se va numi "Goya's Ghosts" si va fi turnat integral la Madrid si regiunile din jur. Forman intentioneaza sa ofere o viziune a Spaniei dintre anii 1792 si 1809, intre sfarsitul Inchizitiei si invazia napoleoniana, prin ochii pictorului, al carui rol va fi interpretat de actorul danez Stellan Skarsgard. Spaniolul Javier Bardem va juca rolul Fratelui Lorenzo, un calugar foarte influent in aparatul Sfintei Inchizitii, care va avea o relatie cu Ines, tanara muza a lui Goya.
Interpretata de Natalie Portman, Ines va fi acuzata de erezie si trimisa la inchisoare. Michael Lonsdale va juca si el in aceasta drama istorica, al carei scenariu a fost scris de Forman si Jean-Claude Carriere, care lucrasera deja impreuna la "Valmont". (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.