Presedintele Asociatiei "Europa", Bogdan Draghici, l-a somat public, ieri, pe seful statului, Traian Basescu, "sa faca lumina in Ministerul Administratiei si Internelor, chiar daca asta ar insemna punerea la zid al lui Vasile Blaga". De asemenea, fos
Presedintele Asociatiei "Europa", Bogdan Draghici, l-a somat public, ieri, pe seful statului, Traian Basescu, "sa faca lumina in Ministerul Administratiei si Internelor, chiar daca asta ar insemna punerea la zid al lui Vasile Blaga". De asemenea, fostul subsecretar de stat a declarat ca a fost demis din functia sa de ministrul Administratiei si Internelor, dupa ce acesta l-ar fi avertizat intr-o discutie fata in fata sa "se potoleasca" in cazul Margaretei Costea, soacra presedintelui PSD, Mircea Geoana. Draghici a acuzat-o pe Costea ca si-ar fi falsificat dosarul de revolutionar pentru a obtine calitati oficiale in cadrul INA. Draghici a precizat ca Margareta Costea ar fi exercitat presiuni la nivelul conducerii INA, pentru a obliga institutia sa-i acorde calitatea de invitat permanent in cadrul institutiei si calitatea de membru al Consiliului Pedagogic, in conditiile in care aceasta nu detinea actele necesare. Fostul, subsecretar de stat a declarat ca, dupa ce a depus sesizarea privind-o pe Margareta Costea la Parchet, a fost sunat si de seful de cabinet al Ministrului Blaga, Alexandru Boeru, care i-ar fi recomandat sa nu sustina conferinta de presa in care sa dezvaluie detaliile dosarului.
Draghici a adus acuzatii grave conducerii INA, si in special directorului general al institutiei, Viorel Coifan, pe care l-a acuzat de deturnare de fonduri si de "capusare a bugetului public".
Fostul subsecretar de stat a declarat ca INA era condusa, de fapt, de secretara lui Coifan, care detinea stampila institutiei si care ii falsifica semnatura pe aproape toate actele oficiale. Draghici a declarat ca nu intelege de ce Blaga l-a demis, si a conchis prin a spune ca ministrul Administratiei si Internelor este ori total dezinformat si folosit pe post de paravan, ori santajabil. (M.V.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.