Fostul secretar executiv al PSD Dorina Mihailescu a fost audiata ieri, la Parchetul General, in calitate de martor in dosarul stenogramelor. Chemata din nou de procurori, prima data fiind interpelata de cei de la anticoruptie, Dorina Mihailescu a neg
Fostul secretar executiv al PSD Dorina Mihailescu a fost audiata ieri, la Parchetul General, in calitate de martor in dosarul stenogramelor. Chemata din nou de procurori, prima data fiind interpelata de cei de la anticoruptie, Dorina Mihailescu a negat existenta stenogramelor, precizand ca nu a existat nici o inregistrare a sedintelor conducerii partidului.
Dorina Mihailescu a catalogat drept aberatie inceperea urmaririi penale in cazul Rodicai Stanoiu si a lui Florin Georgescu, motivand ca nu exista nici o proba impotriva celor doi. "Inceperea urmaririi penale fata de Stanoiu si Georgescu este o aberatie, avand in vedere ca Parchetul a declansat aceasta urmarire penala pentru face probe si nu invers, asa cum prevede procedura penala", a spus Dorina Mihailescu inainte de intalnirea cu procurorii. Referitor la martorul cheie invocat de presa, stenografa Marioara Stanescu, Mihailescu a spus ca femeia a lucrat doar la Guvern si nu a participat niciodata la sedintele Delegatiei Permanente a partidului. Fostul secretar executiv a afirmat ca este posibil ca discutiile dintre membrii partidului sa fi fost inregistrate de la distanta, poate chiar de serviciie secrete, si ca acestea nu s-au purtat doar la sediul partidului ci si la Guvern, acolo unde ar fi putut fi stenografiate. Cu numai o zi in urma a fost audiat, tot in calitate de martor, deputatul liberal Cristian Boureanu, potrivit caruia "a ajutat la raspandirea stenogramelor, dar nu le-a dat publicitatii".
Pana acum au fost audiati Cosmin Gusa, Dan Matei Agathon, Florin Georgescu si Serban Mihailescu, urmand sa fie invitati toti cei care sunt nominalizati in stenogramele sedintelor Delegatiei Permanente a PSD, inclusiv fostul ministru al Transporturilor, Miron Mitrea.
Stenogramele cuprind, printre altele, declaratii ale lui Adrian Nastase, Octav Cozminca si Serban Mihailescu, fiind mentionata si declaratia Rodicai Stanoiu care ar fi spus ca ar fi asteptat "unda verde" pentru ca Traian Basescu sau alte persoane sa fie anchetate.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.