Deutsche Telekom are in vedere preluarea companiei franco-olandeze de servicii informatice Atos Origin, pentru o suma estimata la patru miliarde de euro, ca parte a strategiei de extindere pe piata vest-europeana, a informat ziarul german Handelsblat
Deutsche Telekom are in vedere preluarea companiei franco-olandeze de servicii informatice Atos Origin, pentru o suma estimata la patru miliarde de euro, ca parte a strategiei de extindere pe piata vest-europeana, a informat ziarul german Handelsblatt.
Consiliul de conducere a diviziei T-Systems a operatorului german, care realizeaza retelele de telefonie si de computere pentru clientii corporatisti, a negociat termenii acordului, estimat la circa patru miliarde de euro, a relatat publicatia, fara a-si dezvalui sursele.
Prin preluarea Atos Origin, T-Systems - care realizeaza pe piata germana circa 90% din vanzarile anuale de 13 miliarde de euro - va avea posibilitatea sa se extinda in Franta si Olanda. Atos, al patrulea mare furnizor european de servicii IT, a consemnat, in 2004, vanzari de 5,3 miliarde de euro.
La inceputul acestei luni, Deutsche Telekom a convenit sa achizitioneze operatorul austriac de telefonie mobila Tele.ring, pentru suma de 1,3 miliarde de euro si ar putea prelua si compania britanica O2.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.