Peste jumatate dintre romanii care au declarat ca au auzit despre afirmatiile lui Basescu legate de ziaristul care l-ar fi amenintat considera ca nu a fost vorba despre o amenintare, ci doar despre o discutie mai dura intre doi prieteni vechi, releva
Peste jumatate dintre romanii care au declarat ca au auzit despre afirmatiile lui Basescu legate de ziaristul care l-ar fi amenintat considera ca nu a fost vorba despre o amenintare, ci doar despre o discutie mai dura intre doi prieteni vechi, releva un sondaj fulger realizat de CURS la cererea publicatiei Saptamana Financiara.

Astfel, din cei 65% de romani care se declara la curent cu acest scandal, 51% opineaza ca nu a fost vorba de o amenintare ci de o discutie mai dura, in timp ce 26% considera ca presedintele a fost amenintat telefonic. Restul nu stiu sau nu raspund.
CU SAU FARA SESIZARE. Daca presedintele a fost amenintat, 55% considera ca Basescu trebuie sa sesizeze Parchetul General, iar 29% ca nu. Daca presedintele nu a fost amenintat, 48% dintre respondenti considera ca S.R. Stanescu ar trebui
sa-l actioneze in instanta pe Basescu pentru calomnie, iar 31% ca nu e cazul.
40% dintre respondenti sustin ca presa nu trebuie sa se situeze de partea nici unuia dintre cei doi implicati, chiar daca Basescu este presedintele tarii iar S.R. Stanescu este jurnalist. Totusi, daca ar fi sa aleaga, 23% dintre cei chestionati au opinat ca presa ar trebui sa fie de partea presedintelui, iar 18% au considerat ca apartenenta lui Stanescu la breasla ziaristilor este motiv suficient ca mass-media sa se situeze de partea sa.
TARICEANU, INFLUENTAT. Chestionati despre motivele care l-au determinat pe Tariceanu sa renunte la demisie si anticipate, 34% dintre respondenti considera ca premierul a fost influentat in renuntarea la demisie de anumite persoane, iar alti 34% au vazut decizia sefului Executivului ca fiind una luata pe cont propriu. O alta parte a repondentilor, 21% considera insa ca Tariceanu a fost influentat in luarea acestei decizii de reprezentantii partidelor din Coalitie. Sondajul a fost realizat in perioada 24-25 august, pe un esantion de 1.003 subiecti, marja de eroare fiind de +/- 3%. (Aniela Nine)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.