In urma strigatului de alarma, ridicat de Maresalul Petain care cere credite suplimentare pentru apararea nationala, ziarele franceze comenteaza astfel declaratiile:
EXCELSIOR - "Care este cauza pentru care Maresalul Petain cere credite suplime
In urma strigatului de alarma, ridicat de Maresalul Petain care cere credite suplimentare pentru apararea nationala, ziarele franceze comenteaza astfel declaratiile:
EXCELSIOR - "Care este cauza pentru care Maresalul Petain cere credite suplimentare? Inarmarile importante ale "Tarilor vecine? Defectul? - sa fim in stare a atrage atentia vecinilor nostri de situatia tarii noastre".
OMUL LIBER - "Sa incetam sa vedem lumea asa cum am sperat ca are sa fie, ci s'o vedem asa cum e ramanand nepasator ar insemna ca suntem slabi. Un guvern care fata de pericolele care ameninta Franta ar slabi apararea noastra si n'ar ridica-o la nivelul pericolelor din afara, in astfel de guverne nu trebuie sa ai incredere, inseamna ca-si neglijeaza misiunea.
Iata cum interpreteaza ziarul "UMANITATEA": "Cand ne mai despart numai doua luni si jumatate de plebiscitul Saare, se pare sa tinda la prepararea rapida prin imperialismul francez, al unui razboi preventiv".
Ziarul "OEUVRE". Opera observa:
"O situatie economica nelinistita ne obliga sa ne gandim serios la problemele care pana mai ieri, nu ne pareau urgente. Maresalul Petain ne atrage atentia asupra acestui aspect din situatia internationala actuala "reinarmarea Germaniei", pe care guvernul de la Paris le neglijeaza. D-l Doumergue se ocupa cu diferite legi, a caror singura evocare, constitue in timpurile actuale o nepasare.
GRENGOIRE - se exprima astfel fata de interventia Maresalului Petain in comisia finantelor:
"Ministrul de razboiu, a atras atentia asupra necesitatii imperioase de a mari, cat mai urgent, in proportii considerabile, bugetul cheltuielilor noastre militare. Nimeni nu poate pretinde ca nu cunoaste inarmarea febrila a Germaniei. Asta trebuie sa intelegem. Trebuie sa marim imediat puterea militara a Frantei".
ZIUA, 26 august 1937


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.