"Martiri pentru Hristos..."
Azi, la pranz, la Palatul Patriarhiei este programata lansarea cartii "martiri pentru Hristos din Romania, in perioada regimului comunist", aparuta la Editura Institutului Biblic si de Misiune al Bisericii Ort
"Martiri pentru Hristos..."
Azi, la pranz, la Palatul Patriarhiei este programata lansarea cartii "martiri pentru Hristos din Romania, in perioada regimului comunist", aparuta la Editura Institutului Biblic si de Misiune al Bisericii Ortodoxe Romane. Lucrarea cu caracter ecumenic, consacrata crestinilor care si-au dat viata pentru credinta in Hristos in perioada comunismului, este rezultatul cercetarilor intreprinse in intreaga tara, intr-o perioada de patru ani, de catre Bisericile Ortodoxa Romana, Romano-Catolica si Evanghelica din Romania, cu scopul realizarii unui martirologiu crestin al tarii noastre. Vor participa la lansare PFP Patriarh Teoctist si alti membri ai Sfantului Sinod, IPS Arhiepiscop si Mitropolit Ioan Robu al Diocezei Romano-Catolice de Bucuresti, reprezentanti ai altor culte crestine, delegati ai Fundatiei Sf. Gerhard din Germania (cu sprijinul careia a aparut cartea), istorici s.a. (L.D.)
Reeditarea lui Apolodor
Prima si a doua carte cu Apolodor de Gellu Naum au fost reeditate de catre Humanitas Educational. Calatoria simpaticului pinguin prin toata lumea (din primul volum), dar si prietenia cu leul Amedeu si cangurul Ilie (din al doilea volum) continua sa fascineze generatii de copii. Cartile cu Apolodor - performanta stilistica intr-unul dintre genurile cele mai dificile, poezia pentru copii - au cucerit publicul inca de la inceput. Aventurile din prima carte ale pinguinului calator au aparut in 1959, intr-un volum ilustrat de Jules Perahim, au fost reeditate in 1963, in 1975, cu desenele lui Dan Stanciu, si apoi in 1988. A doua carte cu Apolodor, ilustrata chiar de autor, a fost publicata in 1964 si retiparita in 1972. Dupa 15 ani, in 2003, a aparut o noua editie a celor doua volume la editura Humanitas Educational, editie care a avut parte de cateva tiraje. Cartea cu Apolodor, in editia actuala, are ilustratii originale semnate de Nicolae Vasilescu. (L.D.)
Revista cailor
Incepand cu orele 16.00, azi, la Jockey Club din Bucuresti, va fi lansata, in prezenta Altetelor Lor Regale Principesa Margareta a Romaniei si a Principelui Radu, revista "Calul magazin". Vor mai fi prezenti acad. Constantin Balaceanu-Stolnici - editor senior, sculptorul Florin Codre, Cristian Topescu si Ioan Gyuri Pascu (cei din urma putand fi gasiti si cu semnaturi in cadrul revistei, al carei redactor sef este Dora Stanescu, iar editorialisti Ioan Grosan si Ion Buduca). (L.I.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.