Steaua a ratat aseara calificarea in grupele UEFA Champions League, dupa ce a pierdut mansa a doua din turul III preliminar, scor 2-3 (0-1) cu Rosenborg, la Trondheim, dupa doar 1-1 in Ghencea. Cu o formula de echipa de nerecunoscut trimisa in teren
Steaua a ratat aseara calificarea in grupele UEFA Champions League, dupa ce a pierdut mansa a doua din turul III preliminar, scor 2-3 (0-1) cu Rosenborg, la Trondheim, dupa doar 1-1 in Ghencea. Cu o formula de echipa de nerecunoscut trimisa in teren de Oleg Protasov (Nesu - mijlocas stanga, Bostina - atacant; revenirea lui P. Marin ca fundas stanga), campioana Romaniei a fost o prada usoara pentru norvegieni in prima ora de joc, scorul din minutul 60 fiind unul de cosmar: 3-0 pentru Rosenborg. Solli a deschis scorul in minutul 38, dupa un aut, faza la care fundasii stelisti au lasat mingea sa topaie prin careul mare. Dupa pauza, visul Stelei s-a naruit in doar patru minute. Mai intai, Odegaard s-a distrat pe langa Radoi si l-a "executat" fara mila pe Hamutovski, apoi capitanul "militarilor" a marcat in proprie poarta, cand a vrut sa degajeze, desi era singur-singurel in careul de sase metri. Abia la acest scor s-a trezit si Steaua, beneficiind si de oboseala gazdelor. Radoi, cu un sut la vinclu, si V. Iacob, dupa ce E. Johnsen a respins sutul lui Nicolita, au adus scorul la 3-2 in doar 60 de secunde.
foto: EPA Era minutul 75 si campioana Romaniei avea nevoie de inca un gol pentru a reveni dupa noua ani in grupele UEFA Champions League. Ocaziile au aparut, mai ales ca norvegienii abia se mai puteau tine in picioare. V. Iacob a alunecat in careu, intre doi fundasi adversi, Radoi a tras putin peste poarta dintr-o lovitura libera, iar Nicolita a inchis ochii in ultimul minut, cand a sutat haotic de la vreo 20 de metri. Rosenborg s-a multumit doar sa "bubuie" mingea in ultimul sfert de ora, dar si-a atins pana la urma scopul: se va aseza pentru a 10-a oara la masa bogatilor. Steaua a platit tribut ratarilor din Ghencea (unde a fost egalata in minutul 86), modului dezastruos in care Protasov a alcatuit echipe la Trondheim (dupa intrarea lui Oprita si revenirea lui Bostina la mijlocul terenului a inceput si Steaua sa joace) si gafelor lui Radoi (tocmai el, capitanul si finul patronului) de la golurile doi si trei ale norvegienilor. Steaua continua in Europa, dar in Cupa UEFA, fiind calificata pentru turul I. Acolo unde ar putea juca fara cativa jucatori exponentiali, precum Hamutovski (dorit de Dinamo Kiev si de Spartak Moscova), Radoi (aproape transferat la Everton), Dica (cerut de Eintracht Frankfurt) si Ogararu (ofertat din Franta si din Anglia). (MIG)
ROSENBORG - STEAUA 3-2 (1-0)
Au marcat: SOLLI (38), ODEGAARD (56), RADOI (60a) / RADOI (74), V. IACOB (75).
Stadion: "Lerkendal"; spectatori: 15.000.
ROSENBORG: E. Johnsen - Basma, Riseth, Lago (46 Odegaard), Dorsin - Strand, Berg, Winsnes - Helstad (15 Solli), F. Johnsen, Storflor (46 Braaten). Antrenor: P. M. Hoegmo.
STEAUA: Hamutovski - Ogararu, Ghionea, Radoi, P. Marin (85 Dinita) - Nicolita, Lovin, Paraschiv, Nesu (55 Oprita) - V. Iacob, Bostina. Antrenor: O. Protasov.
Cartonase galbene: Odegaard (62) / Lovin (80), V. Iacob (90+2).
Au arbitrat: A. Sars - Fr. Arnault, V. Texier (toti din Franta).
In tur: Steaua - Rosenborg 1-1.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.