Politia bulgara a confiscat 267 kilograme de amfetamine, in valoare de 40 de milioane de dolari, destinate tarilor arabe, a anuntat Ivan Petrov, directorul politiei regionale de la Haskovo, relateaza AFP, preluat de Mediafax. Politia l-a prins in fla
Politia bulgara a confiscat 267 kilograme de amfetamine, in valoare de 40 de milioane de dolari, destinate tarilor arabe, a anuntat Ivan Petrov, directorul politiei regionale de la Haskovo, relateaza AFP, preluat de Mediafax. Politia l-a prins in flagrant pe un cetatean bulgar in momentul in care livra drogurile unui turc care avea o afacere cu textile la Harmanli, in sudul tarii, in apropiere de granita Bulgariei cu Turcia. Cei doi au fost arestati. In plus, doi cetateni sirieni, care furnizasera drogurile, au fost arestati la Sofia, a anuntat secretarul general al Ministerului de Interne, Boiko Borissov. Unul dintre ei fusese retinut si in luna septembrie a anului trecut, cand fusese prins cu 200 de kilograme de droguri sintentice, dar apoi a fost eliberat pe cautiune. In timpul unei perchezitii, politia a gasit la domiciliul suspectului suma de 110.000 de euro. Un laborator in care se fabricau amfetamine a fost desfiintat intr-un sat din apropiere de Sofia, iar altele doua au fost descoperite in urma cu o luna in apropiere de Targoviste, in nord-estul tarii.
"Drogurile sintetice - amfetamine, captagona, SPEED si PICO - sunt din ce in ce mai raspandite", pentru ca sunt "mai practic de utilizat, sub forma de pilule" si pentru ca aduc "profituri mari", a declarat generalul Borissov. "Mediile criminale exploateaza retelele dintre Bulgaria si lumea araba stabilite si folosite de autoritatile bulgare in perioada comunista", a explicat inaltul oficial bulgar. Capturile importante de droguri si desfiintarea laboratoarelor sunt urmate adesea de reglari de conturi, a avertizat generalul Borissov, referindu-se la zecile de asasinate spectaculoase inregistrate in cursul ultimilor ani in Bulgaria.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.